En Sıcak Konular

TPAO IRAK'TA DOĞAL GAZ ARAYACAK

20 Kasım 2008 11:54 tsi
TPAO IRAK'TA DOĞAL GAZ ARAYACAK Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Boru Hatlarıyla Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) Shell Energy Europe BV. ile Irak'ta doğal gaz arama, işletme, taşıma ve pazarlama faaliyetlerini kapsayan işbirliği için bir ön anlaşması imzaladı.

ANKARA - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Boru Hatlarıyla Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) Shell Energy Europe BV. ile Irak'ta doğal gaz arama, işletme, taşıma ve pazarlama faaliyetlerini kapsayan işbirliği için bir ön anlaşması imzaladı.
     Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı konferans salonunda yapılan söz konusu anlaşmaya, TPAO adına Genel Müdür Mehmet Uysal, BOTAŞ adına Genel Müdür Saltuk Düzyol, Shell Energy A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Cömert ve Shell Energy Europe BV Başkan Yardımcısı Andrew Hepher imza koydu.
     Anlaşmaya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de şahit olarak katıldı.
     Söz konusu anlaşmanın ilgili taraflar için potansiyel doğal gaz arama ve üretim fırsatları ile komşu ülkelerle olası bağlantıları da içerecek şekilde Türkiye'deki doğal gaz altyapısının değerlendirilmesi bakımından bir çerçeve oluşturacağı ve anlaşmanın Irak gibi ülkelerin kendi iç talepleri karşılandıktan sonra artan doğal gazı Türkiye'ye ve Avrupa'ya ihraç etmelerine imkan tanıyacağı belirtildi.
     Bakan Güler, söz konusu anlaşmanın Irak'ta doğal gaz konusunda arama işletme taşıma ve pazarlama faaliyetlerini kapsadığını hatırlatarak, ''uzun süredir devam eden çalışmalar üç büyük şirketin imzasıyla sonuçlandı. Bundan sonra yoğun bir şekilde teknik çalışmalar yapılacak. Doğal gaz yeryüzüne çıkarıldıktan sonra da bunun boru hatları ile taşınması yapılacak'' diye konuştu.

Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,289 µs