En Sıcak Konular

KURBANLIKLARIN FİYATLARINDA ARTIŞ BEKLENİYOR

20 Kasım 2008 10:45 tsi
KURBANLIKLARIN FİYATLARINDA ARTIŞ BEKLENİYOR Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut,kurbanlık hayvanların fiyatlarında geçen yıla oranla yüzde 20 artış olacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

KONYA - Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, geçen yıl kilosu 25 YKr olan kepeğin fiyatının bu yıl 40 YKr'ye, kilosu 35 YKr olan arpanın fiyatının 52 YKr'ye, fabrika yeminin 50 kiloluk çuvalının da 22 YTL'den 32 YTL'ye çıktığını belirterek, kurbanlık hayvanların fiyatlarında geçen yıla oranla yüzde 20 artış olacağını tahmin ettiklerini bildirdi.
     Karabulut, kurban bayramına az bir süre kala, kurbanlık hayvanlar için pazar yerlerinin kurulduğunu, kurbanlık satışlarında da bir hareketliliğin başladığını söyledi.
     Bu yıl besicilerin artan girdi maliyetleri nedeniyle oldukça zor günler geçirdiğini ifade eden Karabulut, ''Küresel ısınma nedeniyle arpa, kepek gibi girdi ürünlerinin rekoltesi düştü, arzında daralma oldu. Bu da doğal olarak fiyatlara yansıdı. Bunun üzerine bir de küresel kriz geldi. Küresel krizin etkisini de sektör olarak çok hızlı şekilde hissettik'' dedi.
     Karabulut, birçok besicinin küresel krizin olumsuz yansımaları nedeniyle elindeki malı, bayram öncesinde satmak zorunda kaldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     ''Hayvan varlığımız önemli ölçüde azalmış durumda. Küresel ısınma ve küresel kriz nedeniyle girdi maliyetlerimiz ciddi oranlarda arttı. Geçen yıl kilosu 25 YKr olan kepeğin fiyatı bu yıl 40 YKr'ye, kilosu 35 YKr olan arpanın fiyatı 52 YKr'ye, fabrika yeminin 50 kiloluk çuvalı da 22 YTL'den 32 YTL'ye çıktı. Ayrıca pamuk küspesi de 35 YKr'den 53 YKr'ye çıkmış durumda. Girdi maliyetlerindeki bu artış da doğal olarak kurbanlıkların fiyatına yansıyacak.''
     Girdi maliyetlerinin artması nedeniyle kurbanlık hayvanların fiyatlarında geçen yıla oranla yüzde 20 civarında artış olacağını tahmin ettiklerini belirten Karabulut, halen karkas etin kilosunun 10 YTL'den satışa sunulduğunu, bunun daha da artacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,728 µs