En Sıcak Konular

OBAMA'YA BM İLE İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRMESİ TAVSİYESİ

20 Kasım 2008 07:58 tsi
OBAMA'YA BM İLE İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRMESİ TAVSİYESİ ABD'de aralarında Demokrat ve Cumhuriyetçi partili eski kabine üyelerinin de bulunduğu onlarca dış politika uzmanı, iş başına geçecek olan Barack Obama yönetimine, BM ile ilişkileri güçlendirmesi çağrısında bulundu.

WASHINGTON - ABD'de aralarında Demokrat ve Cumhuriyetçi partili eski kabine üyelerinin de bulunduğu onlarca dış politika uzmanı, iş başına geçecek olan Barack Obama yönetimine, BM ile ilişkileri güçlendirmesi çağrısında bulundu.
     The New York Times gazetesinin yarınki sayısında yayınlanacak tam sayfa ilanda, Başkan seçilen Başkan Barack Obama için önerilen dış politika önceliklerinin başında uluslararası işbirliğinin BM aracılığıyla güçlendirilmesi yer aldı.
     "BM'nin, güçlü ABD önderliği olmadan başarılı olamayacağı" ifadesi yer alan ilanda, "bu yöndeki yatırımın aslında, ABD'nin uluslararası duruşunun güçlenmesine yardım edeceği, ülkeyi güvenli ve kuvvetli tutma gücünü artıracağı" kaydedildi.
     Açıklamada, ABD'nin, BM'nin nükleer silahların yayılmasının önlenmesi, terörle mücadele ve iklim değişikliğiyle ilgili çabalarında öncülük etmesi, merkezi New York'ta bulunan BM'yle ilgili reform girişimlerinde "yapıcı" rol üstlenmesi gerektiği ifade edildi.
     ABD'nin, BM'ye borçlarını ödememesiyle eleştirilmesi sorununa da değinilen ilanda, gelecek yönetime, Washington'ın anlaşma taahhütlerine dolayısıyla vaktinde ödemelere değer verdiğini göstermesi çağrısında bulunuldu.

 OBAMA BAN'LA TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTI

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - ABD'de başkanlığa seçilen Barack Obama'nın BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'u telefonla aradığı bildirildi.
     BM'den yapılan açıklamada, 20 Ocak 2009'da göreve başlayacak olana Obama'nın dün Ban'ı aradığı, ikilinin telefonda küresel mali kriz, gıda ve iklim değişikliği, bölgesel ve uluslararası konuları ele aldıkları belirtildi. Açıklamada, Obama ve Ban'ın yeni dönemde BM ile ABD arasındaki ilişkileri nasıl güçlendirecekleri konusunda da görüş alışverişinde bulundukları kaydedildi.
     Ban, 4 Kasım seçimlerini kazanmasının ardından Obama'ya tebrik mektubu göndermiş, hafta sonu Washington'da düzenlenen G-20 toplantısında da Obama'nın temsilcilerinden eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright ve Jim Leach ile görüşmüştü.
     Obama, seçimi kazandığından beri ülkelerin liderlerini telefonla arayarak görüş alışverişinde bulunuyor.



Bu haber 331 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,162 µs