En Sıcak Konular

YILDIRIM: TCDD'YE AİT ALANLARIN ATIL OLARAK TUTULMASI DOĞRU DEĞİL

18 Kasım 2008 19:27 tsi
YILDIRIM: TCDD'YE AİT ALANLARIN ATIL OLARAK TUTULMASI DOĞRU DEĞİL Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TCDD'ye ait alanların atıl tutulmasından dolayı işgal edildiğini belirterek, buralarla ilgili imar planı hazırlandığını söyledi.

ANKARA - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TCDD'ye ait alanların atıl tutulmasından dolayı işgal edildiğini belirterek, buralarla ilgili imar planı hazırlandığını söyledi.
     TBMM Genel Kurulunda, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sözlü soru önergelerini cevaplandırdı.
     Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Balıkesir Gönen'de kurulması planlanan çimento fabrikalarının turizm alanları dışında olduğunu, bunun için herhangi bir müdahalenin söz konusu olamayacağını söyledi.
     Gaziantep'te kültür ve kongre merkezi kurulmasına ilişkin bir projenin bulunmadığını belirten Günay, ''Siyasi tercihlerle kültür merkezlerini taşıyamayacak bölgelere bu tür merkezler yapılmış. Şimdi bu tercih hatalarını ortadan kaldırmaya çalışıyoruz'' dedi.
     Ana Britanica isimli ansiklopedide, Türkiye haritasında değişik yapıldığına ilişkin soruya cevap veren Günay, ''Ana Britanica'da Türkiye'nin bazı bölgelerini nitelendiren, uygunsuz düzenlemeler var. Biz, böyle çarpık düzenlemeler yapan yayınları almadık. Söz konusu ansiklopedinin eski nüshalarında harita tahrifatı yok. Biz kendi yetkimiz alanında, kütüphanelere yeni nüshalarını sokmuyoruz'' diye konuştu.
     Ertuğrul Günay, Ankara Garının önündeki köprülü alt geçit kavşak projesinin bazı düzenlemeler yapıldıktan sonra uygulandığını belirterek, bu kavşağın Garın siluetini bozan bir görüntüsü olmadığını söyledi.
     Yıldırım, TCDD'ye ait alanların özelleştirilmesinin düşünülüp düşünülmediğine ilişkin soruya, ''TCDD, zarar eden, yıllardır ihmale uğramış bir kurum. Bir yandan altyapı ihtiyacı var, bir yandan da kaynak sıkıntısı var. Belediyelerle birlikte kentin sosyal kültürel dokusu gözününe bulundurarak imar planları yapılmakta. TCDD'ye ait alanların atıl olarak tutulması doğru değil, işgal ediliyor. Çarpık yapılarla uğraşmak zorunda kalıyoruz. İşgal nedeniyle açılan binlerce dava devam ediyor'' şeklinde cevap verdi.

Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,010 µs