En Sıcak Konular

BAYKAL:OBAMA'YA AKIL VERECEĞİNE GEL KRİZİN ÖNÜNE GEÇ

18 Kasım 2008 15:36 tsi
BAYKAL:OBAMA'YA AKIL VERECEĞİNE GEL KRİZİN ÖNÜNE GEÇ Partisinin grup toplantısında konuşan Baykal, ekonominin artık çok açık bir şekilde alarm verdiğini belirterek, Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntıların dünyadaki ekonomik krizden bağımsız olduğunu ileri sürdü.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin çok ciddi bir ekonomik krizin içinde olduğunu belirterek, "Böyle bir ortamda Başbakan Amerika'da, İsviçre'de dünya meseleleriyle meşgul... Obama'ya yalan yanlış akıllar veriyor. Obama'ya akıl vereceğine gel de Türkiye'deki krizin önüne geç, o krizi kontrol altına alacak tedbirleri ortaya koy" dedi.
     Partisinin grup toplantısında konuşan Baykal, ekonominin artık çok açık bir şekilde alarm verdiğini belirterek, Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntıların dünyadaki ekonomik krizden bağımsız olduğunu ileri sürdü.
     Hükümetin uyguladığı yanlış ekonomi politikaları nedeniyle artık "küçülen bir ekonomik yapının" yaşandığını ifade eden Baykal, ihracat miktarının azaldığını, hayat pahalılığının giderek arttığını söyledi.
     Baykal, ekonominin içinde bulunduğu tablonun sürdürülebilir olmaktan çıktığını savunarak, bir derecelendirme kuruluşunun, Türkiye'nin gidişatının olumsuzluğunu resmen söylemeye başladığını ifade etti.
     Hükümetin IMF ile yeni bir anlaşma imzalama noktasına geldiğini de belirten Baykal, şöyle dedi:
     "Geldiğimiz noktada tekrar IMF'nin önüne gidip 'sen bize yardımcı ol, ne yapacağımızı sen bize söyle' deme noktasına gelmişler ise bu gerçekten 6,5 yılın israf edilmiş olduğunun en somut kanıtıdır.
     Dünyada 'ekonomik kriz var' deniliyor. Hangi ülke IMF'ye gidiyor ekonomik kriz dolayısıyla 'benim sorunumu çözüver' diyor? Giden ülkeler var; Macaristan, İzlanda, Hırvatistan, Sırbistan... Bunlar gidiyor. AB üyesi ülkeler gidiyor mu? Hani ekonomik mucizeydi, hani kalkınmıştık, hani sorunları çözmüştük, ne oldu? Dünyadaki bir ekonomik dalgalanma sonucunda IMF'ye teslim olmak zorunda kaldık.
     Ne diyordu Başbakan 'ümüğümüzü sıkmaya kalkarlarsa kabul etmeyiz', ne oldu? IMF işi, üslubu neyse onu yapacak. IMF'nın işi ümük sıkmak. Sen de gittin IMF'nın önünü 'ümüğümü sıkabilirsin' diye diz çöktün."
     Resmi rakamların gerçekçi olmadığını savunan Baykal, krizin gerçek etkisinin gelecek günlerde daha fazla kendisini hissettireceğini söyledi.

Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,676 µs