En Sıcak Konular

KOBİ'LERE ''SIFIR'' FAİZLİ 350 MİLYAR YTL KREDİ

18 Kasım 2008 12:52 tsi
KOBİ'LERE ''SIFIR'' FAİZLİ 350 MİLYAR YTL KREDİ Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, imalatçı esnaf ve sanatkarlarla KOBİ'lere 350 milyon YTL tutarında kredi kullandırılacağını bildirdi.

ANKARA - Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, imalatçı esnaf ve sanatkarlarla KOBİ'lere 350 milyon YTL tutarında kredi kullandırılacağını bildirdi.
     Bakan Çağlayan, düzenlendiği basın toplantısında, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB), imalatçı esnaf ve sanatkarlarla KOBİ'lere yönelik destek kredi paketini açıkladı.
     Çağlayan, KOSGEB'in 2008 yılı bütçesindeki kalemlerden yapılan aktarmalar ve kredi programlarının bakiyelerinden oluşturulan bir kaynakla, İmalatçı Esnaf ve Sanatkarlarla KOBİ'lere Yönelik Sıfır Faizli İstihdam Endeksli Cansuyu Kredisi Desteği Programını başlattıklarını bildirdi.
     Küresel finans krizine değinen Çağlayan, bu krizin bugüne kadar yaratılan değerin tamamının üretim ya da verimlilik kaynaklı bir değer olmadığını özellikle gösterdiğini belirtti.
     Esnaf ve Sanatkar Destek Kredi Programıyla imalatçı esnaf ve sanatkarlara sıfır faizli cansuyu kredisi verildiğini vurgulayan Çağlayan, bu programa 17 Kasım 2008 itibariyle yapılan 6 bin 297 başvurudan kredisi onaylanan 5 bin 853 imalatçı esnaf ve sanatkara 148 milyon YTL kredi kullandırıldığını bildirdi.
     Çağlayan, "Cumhuriyet tarihinde bir ilk" dediği uygulamayla verilecek bu kredilerin sıfır faizli, 18 ay vadeli ve ilk 6 ayı geri ödemesiz olduğunu yineledi.
     Küresel kriz tartışmalarının ilk günlerinde ihracatçı KOBİ'lere finansman ihtiyaçlarını karşılamaları için yine sıfır faizli ihracat destek kredisi uygulamasını başlattıklarını hatırlatan Çağlayan, 17 Kasım 2008 itibariyle bu desteğe 4 bin 235 ihracatçı KOBİ'nin başvurduğunu, 349 milyon dolarlık kredi talebinde bulunan 3 bin 584 KOBİ'nin işleminin de onaylandığını kaydetti.

Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,804 µs