En Sıcak Konular

İVANOVSKİ: RUSYA, VAADETTİĞİ DOĞALGAZ HACMİNİ TEDARİK ETMEYE HAZIR

18 Kasım 2008 00:50 tsi
İVANOVSKİ: RUSYA, VAADETTİĞİ DOĞALGAZ HACMİNİ TEDARİK ETMEYE HAZIR Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovski, Rusya'nın Türkiye'ye vaadettiği doğalgaz hacmini tedarik etmeye hazır olduğunu, ayrıca petrol fiyatlarındaki düşüşe paralel olarak doğalgaz fiyatlarının da gelecek dönemde düşeceğini söyledi.

ANKARA - Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovski, Rusya'nın Türkiye'ye vaadettiği doğalgaz hacmini tedarik etmeye hazır olduğunu, ayrıca petrol fiyatlarındaki düşüşe paralel olarak doğalgaz fiyatlarının da gelecek dönemde düşeceğini söyledi.
     Türkiye Müteahhitler Birliği'nin ''Gündem 2008'' konulu yemekli sohbet toplantısında konuşan Vladimir Ivanovski, iki ülke arasında yaşanan gümrük sorununun da bugünlerde çözüleceğini umut ettiğini bildirdi.
     Türkiye'nin de Rusya'nın da bu konuda iç prosedürlerini tamamladıklarını anlatan Ivanovski, iki ülkenin gümrük makamları arasında imzalanan protokolün ''işleri ciddi biçimde kolaylaştıracağını'' kaydetti.
     Ivanovski, karayoluyla yapılan yük taşımacılığında yaşanan sorunun çözümüne yönelik olarak da demiryolu ve denizyolu taşımacılığının geliştirilmesi suretiyle çalışmalar yapılabileceğini dile getirdi.
     Konuşmasında iki ülke arasındaki ticaret hacmine değinen Rus büyükelçi, Türkiye'nin, ticaret hacmi bakımından Rusya için 7. sırada olduğunu, Rusya'nın da, Türkiye'nin Almanya'dan sonra 2. büyük ticaret ortağı olduğunu belirterek, Türkiye ile Rusya arasındaki dış ticaret hacminin 28 milyar dolara yaklaştığını anlattı.
     Ivanovski, enerji işbirliği konusunda da, ''Rusya, vaadettiği gaz hacmini tedarik etmeye hazırdır. Önceden belirlenmiş formüle göre tedarik yapılacak. Doğalgaz fiyatları gelecek dönemde düşecek. Petrol fiyatlarındaki düşüş, gaz fiyatlarına da olumlu yönde yansıyacak'' dedi.
     Konuşmasında, iki ülkenin atom enerjisi ve turizm alanlarında işbirliği olanaklarına değinen Ivanovski, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gelecek ay Moskova'ya yapması öngörülen ziyaretinde de ikili ilişkilerle ilgili olarak birçok konunun en üst düzeyde ele alınacağını söyledi.
     Toplantıda söz alan Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Halil Akıncı da iki ülke arasında gümrüklerde yaşanan sorunlara değinerek, ''Bize karşı adı konulmayan bir ambargo uygulanıyor'' dedi.
     ''Rusya'nın en değerli kuruluşlarından biri olan Gazprom'un inşaatını yapan Türk şirketinin bile malzemelerini çekmekte zorlandığını'' hatırlatan Akıncı, ''Bunu herhangi bir şekilde, herhangi bir gerekçeyle izah etmek mümkün değil. Bunun iki ülke ticaretine vurduğu darbe büyüktür'' diye konuştu.

Bu haber 328 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,566 µs