En Sıcak Konular

GÜNAY: TÜRKİYE'DE İNANILMAZ KAÇAK YAPILAŞMA OLACAK

17 Kasım 2008 22:55 tsi
GÜNAY: TÜRKİYE'DE İNANILMAZ KAÇAK YAPILAŞMA OLACAK Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yerel seçimler öncesinde Türkiye'nin, kaçak yapılaşma ile ilgili çok ciddi bir tehlikenin eşiğinde olduğunu belirterek, ''Buna, Parlamento olarak karşı koymamız gerekiyor'' dedi.

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yerel seçimler öncesinde Türkiye'nin, kaçak yapılaşma ile ilgili çok ciddi bir tehlikenin eşiğinde olduğunu belirterek, ''Buna, Parlamento olarak karşı koymamız gerekiyor'' dedi.
     Günay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının bütçesi üzerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.
     Günay, geçenlerde Yalova'da ''cemevi temel atma töreni'' diye çağrıldığını, ancak binanın birinci katın şapını döktüğünü belirterek, şöyle devam etti:
     ''Çok güzel bir toplantı oldu. Birliği, bütünlüğü koruyacak davranışlara ihtiyacımız var ülkemizde. Yeteri kadar düşmanımız var. Kendi içimizde dayanışmayı, birliği, beraberliği sağlayacak bir kültüre, bir bakışa, bir ahlaka ihtiyacımız var. İnanılmaz güzel konuşmalar yaptılar, oradaki Hacıbektaşlılar Derneği yöneticileri. Çok hoş bir şenlik yaptık orada. Semah da seyrettik, lokma da yedik. Oradan da kalktık, çıktık tam 500 yıllık bir camiye gittik. O da restore edilmiş. Hersekzade Ahmet Paşa Camii. 500 yıllık bir cami. Yeni restore edilmiş. Cemevi, cami hepsi bizim. Hepsi bizim kültürümüzün, inancımızın temel taşları.
     Çıkacağımız sırada bir delikanlı dedi ki 'Ben müezzinim. Sesim de iyidir, buranın akustiği de çok iyidir, kısacık bir şey okuyayım mı?' Kısacık bir süre okudu. Akustik çok güzel gerçekten. Çıkarken şaka yollu dedim ki gazeteciler olmasa ben de denemek isterdim. Gazeteye, 'Ben, ezan okurdum' diye çıktı. Ne olur okusam? Yani semah dönmek de bizim, sema dönmek de bizim, ezan okumak da bizim. Başkasının Süryani inancına saygı göstermek de bizim, inanmayana saygı göstermek de bizim. Böyle yaptığımız zaman, bu ülkede, biz yan yana duracağız. Hacıbektaş, 'İri olalım, diri olalım, bir olalım' demiyor mu?''
     Bakan Günay, Kültür ve Turizm Bakanlığı binasının, Cumhuriyet mimarisinin özel yapılarından olduğuna dikkati çekerek, çevresindeki mimari yapının da bu binaya uygun olması gerektiğine işaret etti.
     Binanın çevresinde, Türk Hava Kurumunun çatı katı ve İller Bankasının binası olmak üzere tarihsel dokuyla bağdaşmayan bir çok yapı olduğunu belirten Günay, şöyle dedi:
     ''Kamu, çarpık yapılaşmayla mücadelede öncülük yapmalı. İzmit civarında, denize sıfır; kayıt ettim, ilgililerini arayacağım. Yani kıyı kenar çizgisi diye bir şey yok mu bu ülkede? İzmit tarafında denize sıfır bina yapıyor adam. Tuğla çıkmış. Gördüğüm her şeyle mücadele etmeye çalışıyorum. Bunu, TBMM, iktidarı, muhalefeti, hükümet, bütün sivil toplum kuruluşları, belediyeler... Şimdi çok ciddi bir tehlikenin eşiğindeyiz. Önümüzde yerel seçim var. Türkiye'de inanılmaz kaçak yapılaşma olacak, bütün Türkiye'de istisnasız. Bütün partilerden bütün belediyelerde. Ama bu Türkiye'nin tahribidir. Türkiye'nin kültürünün, turizminin, geleceğinin tahribidir. Buna, topyekun parlamento olarak karşı koymamız gerekiyor.''

Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,668 µs