En Sıcak Konular

CHP'YE KATILIM TÖRENİ

16 Kasım 2008 20:40 tsi
CHP'YE KATILIM TÖRENİ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal,''Bugün sadece bir partiye katılmıyorsunuz, Türkiye siyasetine dayatılan bir yanlışlığı ortadan kaldırıyorsunuz. Bir tuzağı kürüyorsunuz, bir oyunu bozuyorsunuz'' dedi.

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisine katılımların sıradan bir konu olmadığını belirterek, ''Bugün sadece bir partiye katılmıyorsunuz, Türkiye siyasetine dayatılan bir yanlışlığı ortadan kaldırıyorsunuz. Bir tuzağı kürüyorsunuz, bir oyunu bozuyorsunuz'' dedi.
     Baykal, yeni ilçe olan Sultangazi'deki Hamza Yerlikaya Spor Salonu'nda partisine katılımlar dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. CHP Lideri, burada yaptığı konuşmada, 6.5 yıldan beri tek başına büyük çoğunlukla Türkiye'yi yöneten AK Parti iktidarının ülkeyi getirdiği noktanın arzu edilen yer olmadığını, Türkiye'nin çok ciddi ekonomik sıkıntı içinde olduğunu ileri sürdü.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6.5 yıl sonra IMF ile anlaşma yapmak için Amerika'da yetkililerle müzakere yaptığını belirten Baykal, ''6.5 yıldan sonra tekrar IMF'ye mecbur kalacak duruma bu ekonomiyi kim soktu? Bugün geldiğimiz noktada, 'vatandaşın durumu düzeldi, işsizlik azaldı, gençlerimiz daha rahat iş bulabiliyor, emeklilerin ücreti arttı, işsizlik azaldı, esnafın durumu düzeldi' diyebilir miyiz?'' şeklinde konuştu.
     Cumhuriyet tarihinde bütün iktidarların yaptığı toplam borç miktarının 220 milyar dolar, sadece bu iktidar dönemindeki toplam borcun ise 280 milyar dolar olduğunu öne süren Deniz Baykal, şunları söyledi:
     ''Türkiye borca batmıştır. Devletin elinde, avucunda ne varsa satılmıştır. Devletin şirketleri, bankaları, büyük sanayi tesisleri ne varsa hepsi elden çıkarılmıştır. Karşılığında sanayileşme mi oldu? Büyük altyapı hamlesi mi var? Hiçbir şey yok. Artık bu sıkıntı saklanamaz hale gelmiştir. Hükümet zam üzerine zam yapmaya başlamıştır. Bir gece yarısı saat 02.00'de doğalgaza yüzde 22.5 zam yapılmıştır. Siz gece yarısı zam yapıldığını gördünüz mü? Kendine güvenen gündüz vakti çıkar, ilan eder. Söyleyecek, savunacak halleri yok. Ekonomi krize giriyor.''
     Hükümetin kriz karşısında bildiği yöntemin, ''zam politikası'' olduğunu iddia eden Baykal, ''Sadece zamla kriz önlenemez. Bu anlayışı değiştirmek gerekiyor'' dedi.
     Baykal, sözlerini, ''Baş örtülüsü, türbanlısı, açık başlısı, genci, yaşlısı, kadını, erkeği hep birlikte yola çıkıyoruz. Kardeşçe, birbirimize değer vererek, saygı göstererek yola çıkıyoruz. Yolunuz, yolumuz açık olsun'' diye tamamladı.


Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,318 µs