En Sıcak Konular

TARIMDA İSTİHDAM AZALIYOR

16 Kasım 2008 13:03 tsi
TARIMDA İSTİHDAM AZALIYOR 2002'de 8 milyon olan tarım istihdamının, uygulanan yanlış tarım politikaları sebebiyle 5 milyon 600 bine kadar gerilediğini bildirildi.

MERSİN - TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Gökhan Günaydın, ''2002'de 8 milyon olan tarım istihdamının, uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle 5 milyon 600 bine kadar gerilediğini'' bildirdi.
Günaydın, CHP Mersin il teşkilatınca düzenlenen ''Narenciyenin Sorunlarına CHP'nin Çözümleri'' konulu panele katılmak üzere geldiği Mersin'de yaptığı açıklamada, tarım sektörünün sıkıntılı bir dönem geçirdiğini, üretimde ise düşüşlerin yaşandığını söyledi.
Türkiye'nin tarım ürünleri ticaretinde 2,5 milyar dolar açık verdiğini ifade eden Günaydın, ''bu rakam hiç de azımsanacak bir rakam değil. Çünkü bu para köylümüzün, çiftçimizin ve bizim cebimizden çıkan para'' dedi.
Günaydın, köyden kente olan göçün, tek taraflı değil, kapsamlı şekilde incelenmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti:
''Bu göç kendiliğinden olmuyor. Bu büyük bir siyasal projenin ayağı. Çünkü köyde üreten üreticiye ulaşmak güç. Üretici olmaktan çıkıp tüketici olursan, birilerinin dağıttığı kömüre, gıdaya muhtaç hale gelirsin. Bundan dolayıdır ki, yaşadığımız sıkıntı, bir tarım sorunu olmaktan öte Cumhuriyetin var olma sorunudur. Yeniden üretmek, bağımsız, onurlu olmak yeşeren bir tarımla mümkündür. Bu nedenle köylünün sıkıntılarına acilen çözüm getirilmesi gerekir.''



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,051 µs