En Sıcak Konular

İSTANBULLU'NUN DERDİ 'UYKUSUZLUK'

3 Aralık 2007 19:41 tsi
İSTANBULLU'NUN DERDİ 'UYKUSUZLUK' İnternette arama motorları arasında en fazla kullanılan Google'da sağlık sorunlarıyla ilgili yapılan aramalarda illere göre değişim dikkat çekiyor.

ERZURUM - Selçuk Aval - İnternette arama motorları arasında en fazla kullanılan Google'da sağlık sorunlarıyla ilgili yapılan aramalarda illere göre değişim dikkat çekiyor.
Merkezi Erzurum'da bulunan ve internet üzerinden bitkisel ilaç satışı yapılan ''eczakutusu.com'' sitesinin kurucusu Barbaros Sabuncuoğlu, sitelerine gelen ilaç talepleri ve sağlık konularıyla ilgili sorular ile Google'da yapılan aramaların paralellik gösterdiğini söyledi.
Google Trends verilerine göre yurt genelinde uykusuzluk kelimesinin en çok arandığı ilin İstanbul olduğunu ifade eden Sabuncuoğlu, ''Prostat sorunuyla ilgili aramalarda ilk sırayı Ankara alıyor. Şeker hastalığı ile ilgili en fazla aramada ise İzmir'den yapılmış'' dedi.
Google'da sigara ve içki konusunda en fazla aramanın Eskişehir, uyuşturucu ve kanser kelimelerinin en fazla Mersin'den yapıldığını anlatan Sabuncuoğlu, ''Şifalı bitkiler kelimesi Konya'dan, bitkisel ilaç kelimesi Diyarbakır'dan, migren Kayseri'den, sağlık kelimesi de en fazla Erzurum'dan aranmış'' diye konuştu.
İnternet sitesi aracılığıyla gelen siparişlerin Google Trends verilerinin birbirine paralellik gösterdiğini kaydeden Sabuncuoğlu, ''İstanbul'dan genellikle uyku problemleriyle ilgili ilaçların siparişini alırken, İzmir'den şeker hastalığı ile ilgili talepler çok fazla geliyor'' dedi.

Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,643 µs