En Sıcak Konular

TÜRKİYE'DEKİ İLAÇ TAKİP SİSTEMİ DÜNYADA İLK OLACAK

3 Aralık 2007 19:39 tsi
TÜRKİYE'DEKİ İLAÇ TAKİP SİSTEMİ DÜNYADA İLK OLACAK Toplum sağlığını ciddi şekilde tehdit eden sahte ilaca karşı önlem olarak Sağlık Bakanlığı'nca geliştirilen ilaç takip sistemi, dünyada uygulanacak ilk geniş kapsamlı proje olma özelliğini taşıyor.

ANKARA - Toplum sağlığını ciddi şekilde tehdit eden sahte ilaca karşı önlem olarak Sağlık Bakanlığı'nca geliştirilen ilaç takip sistemi, dünyada uygulanacak ilk geniş kapsamlı proje olma özelliğini taşıyor.
Projeyi destekleyen ilaç sektörü, sistemin pilot uygulamadan sonra hayata geçirilmesini önerirken, Sağlık Bakanlığı pilot uygulama yerine geçiş süresi verilmesini planlıyor.
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Gümrükçüoğlu, ilaç takip sisteminin hem Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hem de vatandaşların bedelini ödeyecekleri ilaçlar için uygulanacağını söyledi.
Yeni sistemde her ürünün bir kimlik numarası olacağını, ilaç firmasının bu numarayı depolara ürün göndereceği zaman SGK'nın provizyon sistemine aktaracağını anlatan Gümrükçüoğlu, depoların da eczanelere çıkış yaptığı zaman, hangi ürünleri hangi eczaneye göndereceğini bildireceğini söyledi.
Eczanenin de bir ürünün satışını yaparken sistemden provizyon alacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, ''Önceden bildirilen bir numara söz konusu değilse sistem uyarı verecek ve o satış noktası hakkında işlem yapılacak. Bir şekilde kopyalanma söz konusuysa ve ürün daha önce o seri numarasıyla provizyon almışsa bu durumda sistemin ikinci giriş yeri ve ilk satış noktası hakkında uyarı verecek, her iki satış noktasıyla ilgili de işlem yapılacak'' diye konuştu.
Gümrükçüoğlu, ''Information Sharing System Model-4'' olarak kayıtlara geçen Türk sisteminin ''Dünyadaki ilk geniş kapsamlı uygulama'' olarak kabul edildiğini belirtti.

Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,127 µs