En Sıcak Konular

KOMİSYON 13 ARALIK'TA TOPLANACAK

3 Aralık 2007 19:32 tsi
KOMİSYON  13 ARALIK'TA TOPLANACAK Asgari Ücret Tespit Komisyonunun, gelecek yıl geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere yaptığı ilk toplantı sona erdi.

ANKARA - Göksel Yıldırım - Asgari Ücret Tespit Komisyonunun, gelecek yıl geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere yaptığı ilk toplantı sona erdi.
Sosyal Güvenlik Kurumu Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, asgari ücretin belirlenmesinde kullanılmak üzere Hazine Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı ve Türkiye İstatistik Kurumundan veriler istenmesine karar verildi.
Komisyon üyeleri, bu çalışmaların tamamlanmasının ardından 13 Aralık 2007'de saat 14.00'de yeniden bir araya gelmeyi kararlaştırdı.

''ASGARİ ÜCRET YETERLİ DEĞİL''
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamu temsilcileri, Türk-İş ve TİSK heyetleri katıldı.
Faruk Çelik, toplantının başında yaptığı konuşmada, asgari ücretin hala 16 yaşından büyükler için brüt 585, net 419 YTL olarak uygulandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
''2002 yılından bugüne kadar asgari ücrette 2 katından fazla artış sağlanmıştır. 2002 yılında net 184 YTL, brüt 250 YTL olan asgari ücrette ortalama artış 5 yıl sonrasıyla mukayese ettiğimizde yüzde 134 olmuştur. 5 yıl içerisindeki toplam enflasyona baktığımızda enflasyonun yüzde 59 olduğunu görülmektedir. Bu da hükümetimizin son 5 yıl içerisinde asgari ücrete bakışını ortaya koymak açısından önemli göstergelerdir. 'Yeterli buluyor musunuz?' sorusu da akla gelebilir. Bunun yeterli olmadığını da hepimiz kabul ediyoruz. Ama Türkiye'nin imkanları çerçevesinde olaya baktığınız zaman dün ile mukayese edilmeyecek artışların gerçekleştiği bir gerçektir.''
Çelik, komisyonun 1 Ocak 2008'den itibaren geçerli olacak asgari ücreti ''ülkenin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik durumu, ücretliler geçinme endeksini fiilen ödenmekte olan ücretlerin genel durumunu, geçim şartlarını'' göz önünde bulundurarak belirleyeceğini bildirdi.

Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,518 µs