En Sıcak Konular

SOYLU: DEĞERLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPARAK TÜRKİYE'NİN ÖNÜ AÇILMAZ

15 Kasım 2008 17:56 tsi
SOYLU: DEĞERLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPARAK TÜRKİYE'NİN ÖNÜ AÇILMAZ DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Siyaset sahasını boş bulup afra tafra atanlara, (alternatif yok) diyenlere sesleniyorum: Alternatif DP'dir'' diye konuştu.

ANKARA - DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Siyaset sahasını boş bulup afra tafra atanlara, (alternatif yok) diyenlere sesleniyorum: Alternatif DP'dir'' diye konuştu.
     Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen DP 9. Olağan Büyük Kongresi'nde, divan başkanlığının oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Daha sonra Anıtkabir ziyareti için bir heyet ve kongrede çalışma yapacak komisyonlar oluşturuldu.
     Salonun, millete, ''ey büyük milletim çaresiz, sahipsiz, yalnız değilsin'' diyerek haykırdığını belirten Soylu, dünyanın bir değişim ile karşı karşıya olduğunu ifade etti.
     DP tarihini anlatan 5 dakikalık bir kısa film ekrana geldi. Filmde ekrana gelen eski genel başkanlardan Adnan Menderes, Süleyman Demirel ve Tansu Çiller salondakilerden büyük alkış aldı.
     Soylu, konuşmasında iktidara yönelik eleştirilerde bulunarak şunları kaydetti:
     ''Başbakan Erdoğan iki de bir sıkıştığında, her hatasının arkasından 'tek devlet,tek millet, tek bayrak' demiyor mu? Öyle mi? Bu ülkede her zaman bayrak da millet de devlet de tek olmuştur, Allah da Kitap da bir olmuştur, bir olacaktır. Öyle sloganlarla, sıkıştığında değerler üzerinden siyaset yaparak Türkiye'nin önü açılmaz. Hiç bir gün değerler üzerinden siyaset yapmadık.''
     Küresel kriz başladığında beri hiç bir olumlu adım atılmadığını savunan Soylu, bütün dünya ülkelerinde önlem paketleri açıklanırken hükümetin tek bir tedbir almadığını ileri sürdü.

DP KONGRESİ'NDE GENEL BAŞKANLIK İÇİN 6 ADAY YARIŞTI

     Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Bakanı Deniz Baykal, eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ve KKTC'nın eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın, gönderdiği telgraflar okundu.
     Genel İdare Kurulu ve Merkez Karar Kurulu çalışma raporlarının okunmasının ardından, Divan Başkanı Hasan Subaşı, genel başkanlık için Nevval Sevindi, Refaaddin Şahin, Cemal Önez, Ramazan Yazgan ve Nuri Efe'nin başvurduğunu, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun da il başkanları tarafından aday gösterildiğini bildirdi. Daha sonra genel başkan adaylarının konuşmasına geçildi.
     Genel başkan adaylarından Ramazan Yazgan, konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelerek, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu lehine genel başkan adaylığından çekildiğini bildirdi.
     Konuşmaların uzaması ve kongre çalışmalarını engellemesi üzerini Kongre Divanı, genel başkan adaylarının konuşmasını 7 dakika ile sınırladı.
     Genel başkan adaylarının, bu karara itiraz ederek, konuşmalarını uzatması salon içinde tartışmalara neden oldu.
     Kongrede, konuşmaların ardından genel başkanlık seçimine geçildi.

SÜLEYMAN SOYLU YENİDEN SEÇİLDİ

     Demokrat Parti (DP) 9. Olağan Büyük Kongresi'nde Süleyman Soylu, yeniden genel başkanlığa seçildi.
     Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede geçerli 993 oyun 922'sini alan Süleyman Soylu ilk turda genel başkan seçildi.
     Diğer genel başkan adaylarından Nevval Sevindi 32, Refaiddin Şahin 26, Nuri Efe 12, Ramazan Yazgan 1 oy alırken, Cemal Önez'e ise oy çıkmadı.



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,340 µs