En Sıcak Konular

MOSTUROĞLU: AURELIO MU HAKLI, FENERBAHÇE Mİ, GÖRECEĞİZ

15 Kasım 2008 14:39 tsi
MOSTUROĞLU: AURELIO MU HAKLI, FENERBAHÇE Mİ, GÖRECEĞİZ Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, sezon başında İspanya'nın Real Betis Kulübü'ne transfer olan Mehmet Aurelio konusunda hukuki sürecin sürdüğünü söyledi.

İSTANBUL - Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, sezon başında İspanya'nın Real Betis Kulübü'ne transfer olan Mehmet Aurelio konusunda hukuki sürecin sürdüğünü söyledi.
     Mosturoğlu, Aurelio'nun, Futbol Federasyonu kayıtlarında Fenerbahçe'nin futbolcusu olduğunu belirterek, ''Real Betis tarafından olaylara bakmaya devam ediyorsunuz. Real Betis'te gollerini atmaya devam eden Aurelio mu haklı, Fenerbahçe mi, göreceğiz'' dedi.
     Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Kulübü olarak opsiyon hakkını kullanarak Aurelio'nun sözleşmesini 1 yıl uzattıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
     ''Sözleşmesi uzatıldı ve kayıtlara işlendi. Aurelio sözleşmesini haksız feshedip giden bir futbolcu durumunda. Hala opsiyon hakkının geçerliliği veya geçersizliği üzerine sorular geliyor. FIFA ve CAS'ta farklı uygulamalar var. Bizim 1. derecede bağlı olduğumuz hukuktan bakarak söylüyorum, Mehmet Aurelio Fenerbahçe'nin futbolcusudur. Bu konuda hukuki süreç devam ediyor. Real Betis'te gollerini atmaya devam eden Aurelio mu haklı, Fenerbahçe mi, göreceğiz. Şu an 5 milyon 250 bin dolarlık tazminat davası var.''
     Uluslararası kuralların Türkiye'de yeterince bilinmediğini anlatan Mosturoğlu, şöyle konuştu:
     ''Avukatınız veya hukukçunuz kim olursa olsun, bir teknik adamın sözleşmesini zamanından önce feshederseniz tazminat öderseniz. Biz Ortega konusunda başarılı olduk. Ribery konusunda ise hukuki süreç devam ediyor. Konular genelde Del Bosque bağlamında tartışıldı. Bence kulüplerimizin sözleşme yaparken bu tip konuları dikkate alarak yapması gerekiyor. Ama yabancıda fazla bir şey yapılamıyor. Uluslararası davaları takip konusunda yetersiz olduğumuzu düşünmüyorum. Aksine hukukçularımız yeterli.''
     Fenerbahçeli yönetici, küfürden ve saha olaylarından en az ceza alan kulüplerden bir tanesinin kendileri olduğunu dile getirdi.
     Galatasaray ile 100 yıllık ezeli rekabete ve dostluğa sahip olduklarını vurgulayan Şekip Mosturoğlu, ''Münferit olaylar bunu gölgelemez. Bu tip olaylar geçmişte de olmuş. Geleceğe bakmalıyız. Galatasaray, Beşiktaş ve ezeli rakiplerimizin tamamıyla şık bir şekilde rekabeti sürdürelim, futbolun kalitesine ve marka değerine katkıda bulunalım'' dedi.
     Beşiktaş ile Bursaspor arasında yaşanan gerginliğe de değinen Şekip Mosturoğlu, siyah-beyazlı taraftarların Bursa'da olması gerektiğini söyledi.


Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,340 µs