En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ'NÜN AÇIKLAMASINA TEPKİ

15 Kasım 2008 13:45 tsi
BEŞİKTAŞ KULÜBÜ'NÜN AÇIKLAMASINA TEPKİ Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Futbol Federasyonu Temsilcisi Lütfü Türkkan, Beşiktaş Kulübü'nden dün yapılan açıklamaya tepki gösterdi.

BURSA - Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Futbol Federasyonu Temsilcisi Lütfü Türkkan, Beşiktaş Kulübü'nden dün yapılan açıklamayla ilgili olarak ''Gerginliği arttıracak fevri açıklamalarda bulunmadan önce, işin aslı, esası hakkında ufak çapta bir araştırma yapmak Beşiktaş gibi geleneği olan bir kulübün yöneticilerine daha çok yakışırdı'' dedi.
     Türkkan, yaptığı yazılı açıklamada, Beşiktaş Kulübü'nün resmi internet sitesinde yayınlanan bildiride, Bursaspor yönetimi ve özel olarak kendisini hedef alan bazı ifadelere yer verildiğini üzülerek öğrendiğini belirtti.
     ''Gerçeklerle bağdaşmak bir yana, iddia ettiklerinin aksine tahrik edici, lüzumsuz gerginlik yaratan bu açıklamayı yanıtlamam ve yanlışlarını düzeltmek, spor kamuoyunun gerçekleri bilmesi açısından zorunlu görülmektedir'' diyen Türkkan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     ''Öncelikle tüm spor kamuoyu ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticileri olarak bilmeliyiz ki, gerek Beşiktaş Kulübü'nün gerek Bursaspor Kulübü'nün saygınlıkları, şahıslarımızın, bugünkü yöneticilerin güncel veya dönemsel olguların çok çok önünde ve ötesindedir. Bunun, özellikle açıklamada bulunan Beşiktaş Kulübü yöneticileri tarafından bir kez daha hatırlanmasında fayda mülahaza etmekteyim. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Yöneticileri, daha önceden olduğu gibi pazar günü oynanacak maçta da önce Bursa şehrinin sonra da Bursaspor Kulübü'nün konuğu olacaklardır. Bursa şehri de Bursaspor Kulübü de Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nü kendi şerefine ve spor ahlakına yakışır bir anlayış ile konuk etmekten onur duyacaklardır. Gerginliği arttıracak fevri açıklamalarda bulunmadan önce, işin aslı, esası hakkında ufak çapta bir araştırma yapmak Beşiktaş gibi geleneği olan bir kulübün yöneticilerine daha çok yakışırdı. Basına yansıdığı ileri sürülen, doğrusu, bir soru üzerine verilmiş, 'aldığımız duyumlara göre başkan Yıldırım Demirören, rahatsızlığı nedeniyle gelemeyecekmiş. Gelmemesi de gerginliği azaltır' şeklinde bir cevaptır. Bu sözlerden 'gelmesin' anlamını çıkarmak, zorlamadan da öteye bir tutumdur. Kaldı ki, bu beyanımız, bir tecrübeye dayalı olduğundan, samimi olduğu kadar gerçekçidir de...''
     Türkkan, rakiplerince yapılan açıklamada, anlatılanların tam tersine geçen sezon Bursa'da oynanan maçta, ellerinden gelen tüm konukseverlik ve özenli ağırlama çabalarına rağmen, başkan Yıldırım Demirören'in, temsil ettiği kulübün şanına yakışır bir anlayışla VIP tribününde yer ayrılmasına rağmen, ''detaylarını dile getirmek istemeyecekleri nedenlerle'', açık tribüne gitmekte ısrar ettiğini savundu. Türkkan, Demirören'in bu tercihinin, kendisine ''gereğinden bile fazla itibar eden Bursaspor yöneticilerine saygısızlık olmak bir yana, tahrik amaçlı bir şova dönüştüğünü'' iddia etti.

Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,883 µs