En Sıcak Konular

DEVLET BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

15 Kasım 2008 12:33 tsi
DEVLET BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in, bugün kriz karşısında ''Polyanna'cı bir tavır Sergilemek'' ile itham edilmesinin tamamen gerçek dışı ve bilinçli bir saldırı olduğunun düşünüldüğü bildirildi.

ANKARA - Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in, bugün kriz karşısında ''Polyanna'cı bir tavır Sergilemek'' ile itham edilmesinin tamamen gerçek dışı ve bilinçli bir saldırı olduğunun düşünüldüğü bildirildi.
     Devlet Bakanlığından, bugün bir gazetenin manşetinde yer alan iddialara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ''bugün bir gazetenin manşetinde yer alan bazı mesnetsiz iddiaları hayretle takip etmiş bulunuyoruz'' denildi.
     Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:
     ''Küresel krizin dalga dalga ülkemiz ekonomisini de etkileyeceğini, ilk olarak aylar önce Denizli'de işadamları ile yapılan bir toplantıda dile getiren Sayın Bakan Mehmet Şimşek'in, bu vesile ile iş dünyasını daha dikkatli hareket etmeye davet ettiği ve Sayın Bakan'ın bu uyarıları günlerce tüm yazılı ve görsel medyada gündeme gelirken, bugün kriz karşısında 'Polyanna'cı bir tavır sergilemek' ile itham edilmesi tamamen gerçek dışıdır ve bilinçli bir saldırı olduğu düşünülmektedir.
     Sayın Bakan, tüm açıklamalarında Türkiye'nin dünyadan izole bir ada olmadığını, tüm ülkeler ile etkileşim içinde olduğunu ve bu nedenle küresel krizden etkileneceğini açık açık ifade ederken, bu medya grubunun bu sözleri görmezlikten gelmesi hayretle karşılanmıştır.''
     Uluslararası Para Fonu (IMF) konusunda ise Sayın Bakan'ın beyanatlarının ''Oldukça açık olduğu'' belirtilen açıklamada, ''Sayın Bakan, Türkiye?nin şu an mali kaynaklarının yeterli olduğunun özellikle altını çizmiş, IMF bir çıpa olacaksa, bunun gerekirse İhtiyati Stand-By olarak gündeme gelebileceğini, bu konuda da teknik çalışmaların sürdüğünü defalarca belirtmiştir.'' denildi.
     ''Sayın Bakan'ın, Hazine Müsteşarı Sayın İbrahim H. Çanakcı ile ilişkilerinde bir sıkıntı olduğu, görüş ayrılıklarının yaşandığı'' şeklindeki iddianın ise tamamen ''hayal ürünü'' olduğu ve gerçeklerle bağdaşmadığı ifade edildi.
     Ayrıca basına kapalı gerçekleşen bir toplantının içeriğine ilişkin Sayın Bakan Şimşek ile BDDK Başkanı Sayın Tevfik Bilgin arasında, Türk özel bankalarına ilişkin geçtiği iddia edilen sözler ise tamamen hayal ürünü, mesnetsiz ve gerçek dışı ifadeleri içermektedir.''

Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,379 µs