En Sıcak Konular

KKTC'NİN 25. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

14 Kasım 2008 20:54 tsi
KKTC'NİN 25. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, "Bir halk ve onun yönetimi yok sayılınca yok olmuyor'' dedi.

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, "Bir halk ve onun yönetimi yok sayılınca yok olmuyor'' dedi.
KKTC'nin 25. kuruluş yıl dönümünün resmi kutlamaları, Cumhurbaşkanı Talat'ın Bayrak Radyo ve Televizyonu'ndan (BRT) halka hitaben yaptığı konuşmayla başladı.
Konuşmasında, ''Bir halk ve onun yönetiminin yok sayılınca yok olmadığını'' belirten Talat, ''Adına 'sahte' denmesiyle, gerçeklikteki varlığı ortadan kaldırılmıyor. Eğer çözüm isteniyorsa gerçeklerin kavranmasından ve kabul edilmesinden başka çare var mı? Bir çözüm, ancak gerçek toplumsal ve siyasal dengeler hesaplanarak ve gerçekçi şekilde üretilebilir. Yoksa hoşumuza gitmeyen gerçekleri görmemek için deve kuşu misali başımızı kuma gömmekle bir yere varılamaz'' dedi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunu, doğrudan doğruya 1974'te Türkiye Cumhuriyeti'nin askeri müdahalesiyle ilişkilendirmenin Kıbrıs Türk halkının öz varlığına karşı haksızlık olduğunu söyleyen Talat, "Bu, Kıbrıslı Türklerin toplumsal gücünü, iradesini yok saymak; bizi manipüle edilebilen biçare bir azınlık durumuna düşürmektir"dedi.
Cumhuriyetin 25. yıl dönümünün, ''kararlı ve ısrarlı bir tutumla Kıbrıs sorununu nihai bir çözüme kavuşturmaya çalıştıkları bir döneme denk geldiğini'' belirten Talat, "Ümitle sürdürdüğümüz görüşmelerin başarıyla sonuçlanması, herkes için iyi olacak bir çözüme ulaşılması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu süreçte en büyük müttefikimiz ise, Türkiye Cumhuriyeti'dir, biliyorsunuz" diye konuştu.

RUMLAR SINIRLARDA TAŞKINLIK YAPTI

KKTC'nin kuruluş yıl dönümünü gerekçe gösteren bazı fanatik Rum grupları bugün Metehan, Ledra Palace ve Lokmacı kapılarının Güney kesimlerinde toplanarak Türkler aleyhine gösteri yaptı ve taşkınlıklar sergiledi. Yiğitler Burcu'na da taş ve portakal atan Rumlar, bölgede huzursuzluğa neden oldu.
Güney Kıbrıs'a geçen bir Türk aracı da, kırmızı ışıkta beklerken Rumların saldırısına uğradı. Fanatik Rumların aracı tekmelemesi üzerine tedirgin olan araçtaki vatandaşlar, geri dönerek ilgili mercilere ve basına şikayetlerini iletti.
KKTC Başbakan Ferdi Sabit Soyer de, kilise tarafından desteklenen fanatik Rumların eylemlerine dikkati çekti ve Rum yönetimine, ''fanatik gençleri kontrol altına alması'' çağrısı yaptı.



 



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,566 µs