En Sıcak Konular

GAZETECİLERDEN YIPRANMA HAKKI MÜCADELESİ

3 Aralık 2007 18:48 tsi
GAZETECİLERDEN YIPRANMA HAKKI MÜCADELESİ Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) , ''Gazetecilerin yıpranma hakkının kaldırılmasını da öngören'' yasa tasarısının değiştirilmesi için MHP Grubunu ziyaret ederek destek istedi.

ANKARA - Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi'nin başkanlığındaki basın kuruluşlarının temsilcileri, ''Gazetecilerin yıpranma hakkının kaldırılmasını da öngören'' yasa tasarısının değiştirilmesi için MHP Grubunu ziyaret ederek destek istedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı ile çalışanların haklarının daha da geriye götürülmek istendiğini belirterek, ''Çalışanların haklarının korunması için gerekli her türlü desteği vereceğiz'' dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, Meclisin halen geceli gündüzlü çalıştığını, Hükümetin ise yasayı ''oldu bittiye'' getirmek istediğini ifade ederek, ''Hükümet sanki yangından mal kaçırırcasına bu yasayı yıl başından önce çıkarmak istiyor. Yasa tasarısı ile ilgili olarak sivil toplum örgütlerinin görüşleri mutlaka alınmalı ve onlarla ortak bir tasarı hazırlanmalıdır. Gazetecilerle birlikte, zabıta ve infaz koruma memurları gibi çalışanların hakları da ellerinden alınıyor'' diye konuştu.

"REFORMDAN VAZGEÇELİM"

TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi de tasarıda, gazetecilik iş kolunda çalışan basın emekçilerinin yıpranma hakkının ortadan kaldırılmasının öngörüldüğünü söyledi.
İpekçi, ''Reform adı altında birtakım haklar elden alınıyor. Reformdan vazgeçelim, Rönesans dönemini açalım'' dedi.

Hükümetin Sosyal Güvenlik Kurumlarındaki kara deliklerden bahsettiğini, basın sektöründe ise ortalama 15 bin çalışanın bulunduğuna işaret eden TGS Genel Başkanı İpekçi, ''Bu çalışanların ortalama maaşları ise 2 bin 200 YTL'dir. Bizim sektörümüzden, Sosyal Güvenlik Kurumuna 1 milyon YTL fazladan para yatıyor. Bu tasarının yasalaşması halinde Sosyal Güvenlik Kurumu bu paradan mahrum kalacak'' dedi.



Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,985 µs