En Sıcak Konular

14 KASIM 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ

14 Kasım 2008 10:14 tsi
14 KASIM 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bakü'de düzenlenen 4. Uluslararası Enerji Zirvesi'ne katılıyor.
     - Gül'ün zirve kapsamında ikili görüşmeler yapması bekleniyor.
     - Zirveye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de katılıyor.
     - Cumhurbaşkanı Gül, Bakü'deki temasları kapsamında Bakü Türk Anadolu Lisesi ek binasının açılışını da yapacak.
     - Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan ziyareti dönüşü İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapacak.
    
     2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de.
     - Erdoğan Washington'da, Brookings Enstitüsünde konuşacak.
     - Başbakan Erdoğan, Ulusal Basın Kulübünde Türk ve ABD medyasının katılımıyla düzenlenecek toplantıya ve ABD Başkanı George W. Bush tarafından verilecek çalışma yemeğine katılacak.
    
     3- Kurtuluş Savaşı'nın son gazisi Emekli Albay Mustafa Şekip Birgöl, İstanbul'da toprağa verilecek.
     - Birgöl'ün cenazesi, 1. Ordu Komutanlığında ve Selimiye Camisi'nde düzenlenen törenlerin ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.
     - Törene, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile kuvvet komutanları da katılacak.
    
     4- KKTC'nin 25. kuruluş yıl dönümü kutlamaları başlıyor.
     - Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, resmi kutlamaların başlaması dolayısıyla radyo ve televizyondan halka hitap edecek.
     - Talat, kutlamalara katılmak için adaya gelen TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, yabancı parlamenterler ve Genelkurmay Gazi Heyeti'ni ayrı ayrı kabul edecek.
     - KKTC'nin 25. kuruluş yıldönümü kutlamaları için İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan KKTC İçişleri Bakanı Özkan Murat, İngiltere'de faaliyet gösteren Kıbrıslı Türklere ait derneklerin yetkilileriyle bir toplantı yapacak.
     - KKTC'nin 25. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Güney Deniz Saha Komutanlığı koordinatörlüğünde İzmir'de sergi açılacak.
    
     5- KKTC'de bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Güzelyurt ve Lefkoşa'da çeşitli açılış törenlerine katılacak.
    
     6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İzmir'de Havacılık Konferansı'na katılacak, Valiliği, partisinin il başkanlığını ziyaret edecek ve Torbalılı iş adamlarıyla toplantı yapacak.
    
     7- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Sakarya'nın Hendek ilçesinde Yaşlılar Huzurevi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezinin devir teslim töreni ile engellilere tekerlekli sandalye dağıtım törenine katılacak.
    
     8- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Bodrum'da düzenlenen ''Kempinski Bodrum Ege Golf Turnuvası''nın açılış törenine katılacak.
    
     9- Sağlık Bakanı Recep Akdağ Ankara'da, ''Türkiye Ulusal Güvenlik Kan Programı Hedef 2009'' sonuçlarının açıklanacağı ''Yeni Hedef 2015''in tanıtım toplantısına katılacak.
    
     10- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Diyalog Avrasya Platformu Genel Kurulu'na katılacak.
    
     11- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İzmir'de Çimento Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu'na katılacak.
    
     12- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Uluslararası Geleceğe Yönelik Araştırmalar ve Bilgi Merkezinin (CEPII) Paris'te düzenlediği, ''Küresel Büyümenin Yavaşlaması Karşısında Türkiye Ekonomisi'' seminerine katılacak.
    
     13- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nin başlaması dolayısıyla düzenlenen törene katılacak.
    
     14- TBMM'den...
     - Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre ve Orman Bakanlığı, DSİ, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2009 bütçeleri ele alınacak.
     - CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu, basın toplantısı yapacak.
    
     15- Siyasi partilerden...
     - DP Genel Başkanı Süleyman Soylu ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ANAVATAN Genel Başkanı Salih Uzun'u parti genel merkezinde ayrı ayrı ziyaret edecek.
     - Yazıcıoğlu ayrıca, parti genel merkezinde Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi'yi kabul edecek.
     - Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Bursa'da temas ve incelemelerde bulunacak.
     - AK Parti Genel Başkan Yardımcı Abdülkadir Aksu, Siirt'te valilik, belediye ve partisinin il başkanlığını ziyaret edecek, Alkumru Barajı inşaatını gezecek, Kurtalan ilçesinde mikrokredi ile ilgili törene katılacak.
     - CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Ankara Mamak'ta, ''evi yıkılan'' Derbent Mahallesi sakinlerini ziyaret edecek.
    
     16- İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen 46'sı tutuklu 86 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 14. duruşması, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde yapılacak.
    
     17- Türk Dilli Haber Ajansları Birliğinin istişare toplantısı KKTC'de yapılacak.
    
     18- Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Konseyi toplantısı Antakya'da yapılacak.
    
     19- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çorum'da TSO tarafından kurulan Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezinin (ABİGEM) açılışı ile vergi ödül törenine katılacak.
    
     20- Etiyopya Ticaret ve Sanayi Bakanı Girma Biru, Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Sanayi Odasını ziyaret edecek, organize sanayi bölgesinde fabrikaları gezecek.
    
     21- TES-İŞ Sendikası ile Başkent Doğalgaz AŞ arasındaki toplu iş sözleşmesi, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katılımıyla Ankara'da imzalanacak.
    
     22- Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi'nin 7. Gözden Geçirme, Bilim ve Teknoloji Komitesi toplantısında alınan kararlar, İstanbul'da basın toplantısıyla açıklanacak.
    
     23- Güneydoğu Avrupa Tugay Komutanlığı (SEEBRIG) Karargahınca İstanbul'da ''Seven Stars 08'' komuta yeri tatbikatı yapılacak.
    
     24- Hayatını kaybeden Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı ve Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İlhan Uludağ için Kadir Has Üniversitesi Cibali Merkez Kampüsünde ve Marmara Üniversitesi Rektörlüğünde törenler yapılacak.
     - Uludağ'ın cenazesi daha sonra, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından, götürüleceği Bursa'nın Mudanya ilçesinde Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
    
     25- Türk Telekomun Olağanüstü Genel Kurulu Ankara'da yapılacak.
    
     26- Toplantı... Açılış... Tören...
     - stanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi, sektörel sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere toplanacak.
     - Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi (STEAM) tarafından düzenlenen ''10. Uluslararası Enerji Arenası'' Ankara'da devam ediyor.
     - Aydın Valisi Mustafa Malay, Koçarlı ilçesinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından kurulan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Çam Fıstığı İşletme Tesisinin açılışına katılacak.
     - Iğdır'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıl dönümü kutlanıyor.
     - Ege İhracatçı Birliklerinin düzenlediği 4. Moda Tasarım
     Yarışması'nın finali yapılacak.
     - ''Bilimsel Dişhekimliği 100. Yılı'' Türk Dişhekimleri Birliğince Ankara'da törenle kutlanacak.
    
     27- Doğu ve Güneydoğudaki yeni karakol binaları.
     - TOKİ, bölgede jandarma için 118, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için de 44 tesis inşa edecek.
     - Jandarmaya ait tesisler, Hakkari, Şırnak, Batman, Ağrı, Bingöl, Elazığ, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Van, Tunceli, Diyarbakır, Erzurum, Kars ve Erzincan'da inşa edilecek.
     - Kara Kuvvetleri Komutanlığının 100 kişilik A tipi karakol binaları ise Van, Hatay ve Iğdır'da yapılacak.
    
     28- Alışveriş merkezlerinin (AVM) krize karşı önlemleri.
     - Küresel mali krize karşı çeşitli önlemler alan alışveriş merkezlerinin yöneticileri, bu kapsamda AVM'lerin içindeki işletmelere kira indirimi, ödemelerde döviz kurunun sabit tutulması ve ciro üzerinden kira alınması gibi kolaylıklar sağlamaya başladı.
     - Armada Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Yıldır Ertem:
     - ''Aralık ayından itibaren kiralarda yüzde 15 indirim yapma kararı aldık. Geçen yıl yapılan zamları da geri çektik.''
     - Cepa Genel Koordinatörü Atilla Işıldar:
     - ''Kiralarda kasım ayı itibariyle dolar kurunu 1,25 YTL olarak sabitledik.''
    
     29- Ulubey Kanyonları, tabiat parkı olacak.
     - ABD'deki Grand Kanyon'ndan sonra dünyanın ikinci uzun kanyonu olan Ulubey'in turizme açılması amacıyla proje çalışması başlatıldı.
     - Uşak Çevre ve Orman Müdürü Ramazan Toker:
     - ''Kanyon içinde yürüyüş alanları, seyir tepeleri oluşturacağız, bitki varlığını araştıracağız, hayvan çeşitliliğini arttıracağız.''
    
     30- Turkcell Süper Lig'de 11. haftanın ilk maçında, Ankara'da Gençlerbirliği ile Trabzonspor karşılaşacak.
    
     31- Beko Basketbol Ligi'nde 5. haftanın ilk maçında Ankara'da Türk Telekomspor ile Mersin Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya gelecek.
    
     32- 16 Yaş Altı (B) Genç Milli Futbol Takımı, Norveç ile 2. özel maçını Fethiye'de yapacak.
    
     33- İstanbul'da 15-16 Kasım 2008 tarihlerinde yapılacak 5. Dünya Gençler Kuraş Şampiyonası'nın tanıtımı amacıyla Holiday Inn Hotel'de basın toplantısı yapılıyor.
     - Dünya Kuraş Birliği (IKA) 8. Geleneksel Kongresi de Holiday Inn Hotel'de yapılacak.
    
     34- Fenerbahçe, Ankaraspor ile ligde yarın 9. kez karşılaşacak.
     - Sarı-lacivertliler, başkent ekibiyle bugüne kadar yaptığı 8 maçtan 5'ini kazandı, 1'ini yitirdi, 2'sinde de berabere kaldı.

Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,942 µs