En Sıcak Konular

''ERGENEKON'' DAVASININ 13. DURUŞMASI BAŞLADI

13 Kasım 2008 11:44 tsi
''ERGENEKON'' DAVASININ 13. DURUŞMASI BAŞLADI ''Ergenekon'' davasının 13'üncü duruşması başladı.

İSTANBUL - ''Ergenekon'' davasının 13'üncü duruşması başladı.
     İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen bugünkü duruşmaya, Selim Akkurt, Erkut Ersoy ve Abdullah Arapoğulları dışındaki 43 tutuklu sanık getirildi. Tutuksuz sanıklardan Ali Yiğit, Ali Yasak, Güler Kömürcü Öztürk, Ferudun Refik Nuhoğlu, Rafet Arslan, Yusuf Görüm, Raif Görüm, Emin Caner Yiğit, Murat Özkan, İsmail Eksik, Zeki Yurdakul Çağman, Yusuf Beşirik, Yaşar Arslanköylü, Mehmet Murat Yücel, Fuat Ermiş ve Kemal Şahin de duruşmaya geldi.
     Tutuklu sanıklardan avukat Kemal Kerinçsiz'in eşi Gönül Kerinçsiz ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kızı ve avukatı Zeynep Küçük'ün de aralarında bulunduğu bazı sanık avukatları da duruşmada hazır bulundu.
     Duruşmada tutuksuz sanıklardan Ali Yiğit'in sorgu ve savunmasına geçildi.
     Yiğit, savunmasına ''Emniyette ve karakolda verdiğim ifadeler aynen geçerlidir'' diye başladı. 

TUTUKSUZ SANIKLARDAN ALİ YİĞİT, SAVUNMASINI YAPTI

     ''Ergenekon'' davasının bugünkü duruşmasında savunma yapan Ali Yiğit, Ümraniye'deki gecekonduda ele geçirilen el bombalarının tutuklu sanık Oktay Yıldırım'a ait olduğunu savunarak, kendisini tehdit eden kişilerin bu konudaki ifadesini değiştirmesini istediklerini ileri sürdü.
     Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'nde, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülün davanın duruşmasında savunma yapan Yiğit, daha önceki ifadelerinin doğru olduğunu söyledi.
     Yiğit, sanıklardan emekli astsubay Oktay Yıldırım'ı, 4 yıl önce dayısı Mehmet Demirtaş'ın LPG istasyonunda tanıdığını ifade ederek, ''Yıldırım beni tanımadığını iddia ediyor. Beni tanıdığını ispatlayabilirim'' dedi.
     2005'de askerden geldikten sonra dayısı Demirtaş'ın söylemesi üzerine Ocak 2006'da bir manav dükkanı açarak işlettiğini anlatan Yiğit, Yıldırım'ın bu manav dükkanına da gelip gittiğini savundu.
     Yiğit, LPG istasyonuna da gelen Yıldırım'ın, burada çalışan insanlara karıştığını, kendine emir vermeye çalıştığını öne sürerek, ''Yıldırım beni göz aşinalığı ile değil, çok iyi tanıyor'' diye konuştu.
    
     -''MANAVA GELEN MUZAFFER TEKİN DEĞİLDİ''-
    
     Oktay Yıldırım'ın bu manav dükkanına 1,5 yılda ayda 3 kez gelip gittiğini, sanıklardan Mahmut Öztürk'ün de bir kez alış veriş yaptığını belirten Yiğit, ''Önceki ifademde siyah bir otomobil ile gelen ve manavda 5 dakika kalıp ayrılan kişinin Muzaffer Tekin olduğunu söylemiştim. Tekirdağ Cezaevi'nde kalırken bu kişinin Tekin olmadığını, simasını görünce hatırladım. Tekin manava gelmemiştir'' dedi.
    
     -ÜMRANİYE'DE ELE GEÇİRİLEN El BOMBALARI-
    
     Sanık Ali Yiğit, Ümraniye'de oturduğu gecekonduda el bombaları bulunmadan 3 ay önce babasının çatıda askeri sandık gördüğünü, bunu da dayısı Mehmet Demirtaş'a söylediklerini anlatan Yiğit, ''Dayım bunların Oktay Yıldırım'a ait olduğunu ve kimseye bir şey söylemememizi istedi. Bir şey olursa içeriden çıkamayacağımızı da söyledi. Babamın da memlekete gitmeden önce el bombalarını ihbar ettiğini bilmiyordum'' diye konuştu.
     Manavdan ayrıldıktan sonra taksicilik yapmaya başladığını, el bombaları bulunmadan 20 gün önce gecekonduyu boşalttığını anlatan Yiğit, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Taksi ile bu gecekondunun önünden geçerken polisleri gördüm. 'Bu evde ben duruyordum' diyerek ne olduğunu sordum. Bana ihbar olduğunu arama yapacaklarını söylediler. Evin anahtarını dayım bana güvenmediği için ağabeyime vermişti. Polislerin arabasına binerek ağabeyimden anahtarı almak için yanına gittik. Daha sonra eve geldik, polisler arama yaptı. Bu sırada ben de yanlarında idim. 'Eve zarar verilmediği ve bombaların bulunduğu' şeklindeki tutanağı imzaladım. Karakolda da bütün bildiklerimi, dayımın bana söylediklerini anlattım.''
    
     -TEHDİT EDİLDİĞİNİ İDDİA ETTİ-
    
     Ali Yiğit, yargılandığı bu mahkemeye gelip giderken de polisin kendisini koruduğu yönündeki iddiaların tamamen yalan olduğunu belirterek, 2 hafta öncede Trabzon'da bulunan evine tehdit telefonu eden kişilerin, ''15 yıl sonra Ali ile görüşeceğiz'' dediğini bildirdi.
     Bu kişilerin ailesini değil, kendisini tehdit etmelerini isteyen Yiğit, cezaevinde kaldığı dönemde de bazı tehditlere maruz kaldığını öne sürdü.
     Yiğit, cezaevinde kendisine yazılan tehdit mektuplarının fotokopilerini çektiğini belirterek, bunların dava dosyasında bulunduğunu söyledi.
     Tekirdağ Cezaevi'nde, Oktay Yıldırım'ın aracılığıyla Mehmet Anıt adlı bir avukatın kendisi ile görüştüğünü kaydeden Yiğit, ''Beni tehdit ederek avukatımı reddetmemi istedi. Ben ona 'tamam' dedim, ama kabul etmedim. Oktay Yıldırım ile Mehmet Demirtaş'a da bu avukatı kabul ettiğimi söyledim. Aslında onlar ne diyorsa 'evet', 'siz haklısınız' diyordum. Sadece yüzlerine diyordum. Bunlar dilekçelerimde de mevcuttur'' diye konuştu.
     Bayrampaşa Cezaevi'nde bulunduğu sırada da üstü kapalı şekilde, ''Bu el bombalarını polis koydu diyeceksin'' şeklinde tehditlere maruz kaldığını iddia eden Ali Yiğit, yine davanın tutuklu sanığı avukat Kemal Kerinçsiz'in kendisini cep telefonu ile arayarak, görüşmek istediğini belirtti. Yiğit, kendisinden ifadesini değiştirmesinin istendiğini kaydederek, şöyle konuştu:
     ''Devamlı çağrılınca İstanbul'a geldim. Ümraniye'deki gecekondunun yanındaki Kardak balıkçısında buluştuk. 6-7 kişi idik. Kemal Kerinçsiz, Mahmut Öztürk'ün ağabeyi, kayınpederim ve kardeşim Murat Yiğit vardı. Benden ifademi değiştirmemi istediler. Babam silah kaçakçılığı yapıyordu. 'Bunlar (el bombaları) babamındır. Oktay Yıldırım'ın değil' diyeceksin dediler. Onlara 'tamam' dedim.''
     Ali Yiğit daha sonra mahkeme başkanı tarafından okunan emniyette verdiği ifadeyi de kabul ettiğini bildirdi.
     Duruşmaya, Yiğit'in savcılık ifadesinin okunmasıyla devam edildi.

 

 



Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,008 µs