En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül ve Müşerref'in basın toplantısı

3 Aralık 2007 14:49 tsi
Cumhurbaşkanı Gül ve Müşerref'in basın toplantısı İSLAMABAD - Hakan Der - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Pakistan'ın karşı karşıya bulunduğu zorluklara rağmen demokrasiye sarsıntısız geçiş kararlılığını saygıyla karşılıyoruz'' dedi.

Gül, Pakistan'a ziyaretinin ikinci gününde, Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılandı. Gül ve Müşerref baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.
Cumhurbaşkanı Gül, Müşerref ile ikili ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkileri ele aldıkları, ayrıca terörizm ve aşırılıkla mücadele gibi hayati önemdeki konularda da görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi.
Gül, "Pakistan'ın istikrarına ve refahına atfettiğimiz önem çıkar hesaplarından değil, tamamen kalbi kardeşlik duygularımızdan kaynaklanmaktadır" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan'ın terörizm ve aşırıcılıkla mücadelede kararlı bir tutum gösterdiğini belirterek, Türkiye'nin her zaman Pakistan'ın yanında olacağını söyledi. Terörizmin tüm insanlığı tehdit ettiğini vurgulayan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu belayı ortadan kaldırmak için hükümetler ve halkları tek bir cephe halinde mücadele etmelidir. İşleyen demokratik kurumlar terörle mücadelesinde Pakistan'ın elini güçlendirecektir. Pakistan'ın karşı karşıya bulunduğu zorluklara rağmen demokrasiye sarsıntısız geçiş kararlılığını saygıyla karşılıyoruz. Pakistan'daki gerçekleri görüyor ve anlıyoruz. Türk ve Pakistan halkları ülkelerinde ve bölgelerinde barış, istikrar ve refahı hem arzu etmekte hem hak etmektedir. Hedefimiz barış, istikrar, refah ve işbirliğinin hakim olduğu bölgesel ve uluslararası bir ortam yaratılmasına yardımcı olmaktır.''

''DEMOKRATİKLEŞME GELİŞİMİ DESTEKLEYECEK''
Pakistan Cumhurbaşkanı Müşerref, ''Pakistan'ın içinden geçtiği demokratikleşme süreci, gelecekteki gelişimini ve kalkınmasını destekleyecek'' dedi.
Müşerref, Cumhurbaşkanı Gül'e, Pakistan'ın içinde bulunduğu kriz dönemiyle ilgili bilgi verdiğini belirterek, bu durumun altındaki nedenleri de aktardığını kaydetti.
Uluslararası alanda, İslam Konferansı Örgütü'nün (İKÖ) ele alındığını ve örgütün Müslüman dünya için taşıdığı önemin üzerinde durulduğunu aktaran Müşerref, bu konuda Gül ile görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmeleri sırasında terörle mücadelenin önemine de değindiklerini ve bu konuda mutabık kaldıklarını anlatan Müşerref, Afganistan'daki durumu ele aldıklarını da aktardı.

Bu haber 398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,967 µs