En Sıcak Konular

BAYKAL: İKTİDAR, BAŞINDAN BERİ TERÖR SORUNUNU KAVRAMADI

12 Kasım 2008 22:00 tsi
BAYKAL: İKTİDAR, BAŞINDAN BERİ TERÖR SORUNUNU KAVRAMADI CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''iktidarın terör sorununu kavramadığını ve büyük yanlışlıklar yaptığını'' savundu.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''iktidarın terör sorununu kavramadığını ve büyük yanlışlıklar yaptığını'' savunarak, ''Bölgedeki insanın terörle bütünleşmiş olduğunu kabul etmeye kimsenin hakkı yok. Kimseyi teröristlere teslim etme hakkımız yoktur. Teröristle mücadele kararlılıkla götürülür ama bölgeye de içtenlikle sahip çıkılır'' dedi.
     Kanal D'nin ana haber bülteninde soruları cevaplandıran Baykal, dünyadaki ekonomik krizin Türkiye'ye yansımalarıyla ilgili bir soru üzerine, Türkiye'deki ekonomik krizin işleyiş tarzının Batı'daki krizin işleyiş tarzından çok farklı olduğunu söyledi.
     Gelişmekte olan, yükselen piyasa ekonomilerine krizin yansıdığını, Türkiye'nin de bunların arasında olduğunu belirten Baykal, turizm, tekstil, otomotiv, inşaat sektörlerinde çok ciddi üretim daralmaları yaşandığını söyledi.
     Bunun daha da yaygınlaşacağının anlaşıldığını ifade eden Baykal, şunları kaydetti:
     ''Türkiye'de krizin, bizim mali dengemizi ciddi şekilde sarsmakta olduğu, maliyetleri artırmakta olduğu açıkça görülüyor. Şu ana kadar bütün dünya harekete geçip önlem paketleri hazırladığı halde, Amerika'da, Avrupa'da, Çin'de çok kapsamlı önlem paketleri hazırlandığı halde bizde böyle bir arayış yok.
     Sanki şöyle bir anlayış var Hükümet'te; toplumu ayağa kaldırıp, ilgili çevreleri göreve çağırıp, iş adamlarını, onların ilgili kuruluşlarını, ekonominin önde gelen insanlarını, bürokrasiyi harekete geçirip, hep birlikte sendikalar falan 'önlem arayalım' derse, bu, ekonomi politikasının iflas ettiğini kabul etmesi anlamına gelecek gibi bir duygu içinde. O nedenle de inkar etmeyi tercih ediyor. İnkarla bir yere varmak mümkün değil. Türkiye, ciddi şekilde kriz tehdidine maruzdur ve bir an önce ciddi önlem almak lazım.''
     Son günlerde güneydoğuda yaşanan olayların çok ön plana çıktığının ve Başbakan'ın üslubunun sertleştiğinin belirtilmesi ve bu konudaki görüşünün sorulması üzerine Baykal, Türkiye'de bugün terör konusunun nitelik değiştirmeye başladığını ifade etti.
     Baykal, ''Terör güvenlik güçlerine ya da masum vatandaşlara yönelik bir tehdit konumundaydı. Vuruluyordu, öldürülüyordu, mayın patlıyordu. Şimdi olay değişti, şimdi bir coğrafya üzerinde yer yer hegemonya tesis etme, egemenlik kurma çabasına doğru girdi. Bu tablo bir meydan okuma şeklinde kendisini gösteriyor. Başbakan'a 'buraya gelme' gibi talimatlar söylüyor. Bunların söylenebilmiş olması beni yüreğimden yaralıyor'' diye konuştu

Bu haber 398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,680 µs