En Sıcak Konular

ERÇAKICA, RUM TARAFINI UYARDI

12 Kasım 2008 17:33 tsi
ERÇAKICA, RUM TARAFINI UYARDI KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Kıbrıs Rum tarafının, müzakerelerle ilgili uluslararası alanda kampanya yürütme planının, görüşme sürecinin verimliliğini olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi.

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Kıbrıs Rum tarafının, müzakerelerle ilgili uluslararası alanda kampanya yürütme planının, görüşme sürecinin verimliliğini olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi.
     Erçakıca, düzenlediği haftalık basın brifinginde, Kıbrıs Rum tarafının, ''Yönetim ve Güç Paylaşımı'' başlığı altındaki konuların ele alınmasının tamamlanmasından sonra uluslararası alanda bir kampanya yürütmeyi ve Kıbrıs Türk tarafının tezlerini kötülerken, kendi tezlerinin tanıtımını yapmayı planladığını belirtti.
     Erçakıca, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, dünkü görüşmeden sonra yaptığı açıklamaya da dikkati çekerek, şunları söyledi:
     ''Nihai al-ver sürecinin, Kıbrıs sorununun bütün yönlerinin ele alınmasından sonra yapılacağını duyurmuştur... Görüşme masasına 'pazarlık pozisyonu elde edebilecek öneriler' sunar ve Kıbrıs Türk tarafının uluslararası ilişkilerini en katı yöntemlerle engellemeye çalışırken, uluslararası alanda böyle bir kampanya yürütmek; görüşme sürecinin verimliliğini olumsuz yönde etkileyecek, Kıbrıs sorununu uluslararası alandaki mücadelenin konusu haline getirecektir.''
     ''Bu konuda erken bir uyarı yapmakta fayda vardır'' diyen Erçakıca, ''Bu yöntemler, görüşme sürecini çözüme götürecek verimli yöntemler değildir. Kıbrıs Rum tarafının böyle yöntemler izlemek yerine, görüşme masasına gerçekçi öneriler sunması ve görüşme masasının verimliliğini artıracak tutumlar takınması gerekmektedir'' diye konuştu.
     Sözcü Erçakıca, Rum yönetimi lideri Hristofyas'ın dünkü görüşmeden sonra ''Felsefe farklılığımız var'' yönündeki açıklamasına ilişkin bir soru üzerine de şunları belirtti:
     ''Kıbrıs Türk tarafının tutumu çok açıktır. Bu konuya yaklaşım felsefemiz de açıktır. Uluslararası camianın Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum halkından birlikte talep ettiği bir husus vardır: Kıbrıs uluslararası camiada tek bir devlet olarak muamele görecek şekilde yapılandırılsın. Bunu, tek bir uluslararası kimliği olan devlet olsun diye izah edebiliriz. Bu, hazırlık sürecinde Cumhurbaşkanı Talat ile Hristofyas'ın yaptıkları ortak açıklamada karara bağlanan bir husustur. Bir devletin tek bir uluslararası kimliği varsa buna konfederasyon denemez. Sadece uluslararası ilişkilerindeki bu tek ses olma özelliği bile onun federal bir yapı olduğunu gösterir.''

Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,930 µs