En Sıcak Konular

12 KASIM 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ

12 Kasım 2008 10:03 tsi
12 KASIM 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- Türkiye-İtalya zirvesi İzmir'de yapılacak.
     - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, zirveye katılmak üzere Ankara'dan İzmir'e gidecek.
     - Başbakan Erdoğan ile İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin Swissotel'de başbaşa görüşmelerinin ardından Türkiye-İtalya Zirvesi Toplu Oturumu yapılacak.
     - Ortak basın toplantısı sonrasında taraflar, Swissotel'de akşam yemeğinde de bir araya gelecek.
    
     2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çin Haber Ajansı Genel Müdürü Li Conjun ve beraberlerindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
     - Cumhurbaşkanı Gül'e, Bahreyn'in Ankara Büyükelçisi İbrahim Yusuf El Abdullah Çankaya Köşkü'nde güven mektubunu sunacak, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson da veda ziyaretinde bulunacak.
    
     3- Başbakan Erdoğan, küresel ekonomik krizin ele alınacağı G-20 Ülkeleri Toplantısı'na katılmak ve ikili görüşmelerde bulunmak üzere İzmir'den ABD'ye gidecek.
    
     4- TBMM Başkanı Köksal Toptan, İran'ın Ankara Büyükelçisi Bahman Husseinpour ve Somali'nin Ankara Büyükelçisi Hilal Muhammed'i makamında kabul edecek.
    
     5- Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret edecek.
    
     6- Cezayir Dışişleri Bakanı Murad Medelci, Ankara'da resmi temaslarda bulunacak.
     - Medelci ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan, başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı yapacak.
     - Medelci, Cumhurbaşkanı Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde, TBMM Başkanı Toptan tarafından da Meclis'te kabul edilecek.
    
     7- Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Gürcistan'da temaslarını sürdürüyor.
     - Yazıcıoğlu, TİKA tarafından yaptırılan ilköğretim okulunun açılış törenine katılacak ve bir sağlık merkezini ziyaret edecek.
    
     8- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu Ankara'da, Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi'nin kapanış toplantısına katılacak.
    
     9- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde Kentleşme Şurası komisyon çalışmalarının açılışında konuşacek.
    
     10- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 1. Büyükşehir Belediyeleri Ulaşım Platformu'na katılacak.
    
     11- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İran'ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hosseinpour'u makamında kabul edecek.
    
     12- Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yenilenen konser salonunun açılışı nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk ile CSO fuayesinde basın toplantısı yapacak.
     - Salonun resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Gül'ün de izleyeceği gala konserle gerçekleştirilecek.
    
     13- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Avrupa Çevre Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Karsten Sach ve Genel Müdürü Jacqueline Moglade'i makamında kabul edecek.
    
     14- TBMM'den...
     - Genel kurulda, Bazı Varlıkların Ekonomiye Kazandırılması Hakkındaki Yasa Tasarısı'nın görüşmeleri sürecek.
     - Plan ve Bütçe Komisyonunda Adalet Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay başkanlıklarının 2009 yılı bütçeleri görüşülecek.
     - Adalet Komisyonunda, Türk Borçlar Yasası Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor.
     - KİT Komisyonunda, TRT ve TPAO'nun hesapları denetlenecek.
     - Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürü Doç. Dr. Ayşen Gürcan ve Ankara Numune Hastanesi AMATEM Şefi Doç. Dr. Nesrin Dilbaz, ''Elektronik Bağımlılık ile Elektronik Bağımlılıkla Mücadele ve Önlemleri'' konusunda Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonuna bilgi verecek.
    
     15- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ile görüşecek.
    
     16- İsveç'de bulunan KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, parlamentoda İsveçli milletvekilleriyle görüşecek, aksam da İsveç'te yaşayan Türklerin katıldığı toplantıda, Kıbrıs sorununu anlatacak.
    
     17- Siyasi partilerden...
     - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Kamu Görevlileri Derneği Genel Başkanı Cevdet Baştuğ'u parti genel merkezinde kabul edecek.
     - Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Kurtulmuş, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği ile Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği yöneticilerini parti genel merkezinde ayrı ayrı kabul edecek.
     - AK Parti İl Yerel Yönetimler Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin başkanlığında parti genel merkezinde yapılacak.
    
     18- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından İstanbul'da düzenlenen ''Terör ve Medya'' konulu bilgilendirme toplantısı, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın açılış konuşmasıyla başlayacak.
    
     19- Active Academy tarafından düzenlenen ve ana teması ''Küresel Kriz ve Türkiye'' olarak belirlenen 6. Uluslararası Finans Zirvesi, İstanbul'da yapılıyor
    
     20- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Konya'da kurulacak KTO-Konya Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi inşaatının temeli atma törenine katılacak.
     - Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin ilk ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan Konya firmaları için düzenlenen ödül töreninde de bulunacak.
    
     21- Düzce Depremi'nin 9. yılı.
     - Düzce'de maydana gelen ve Bolu dahil çevre merkezlerde de etkili olan depremin 9. yılında Düzce ve Bolu'da anma törenleri ve etkinlikler yapılacak.
     - Düzce'de, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin katılımıyla Bölge Lojistik Deposu'nun temeli atılacak.
     - Depremin yaşandığı saatte, Depremzedeler Derneği tarafından Anıtpark alanında anma töreni yapılacak.
     - Bolu'da da depremde yaşamını yitirenler çeşitli etkinliklerle anılacak.
    
     22- DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, İGDAŞ İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak.
    
     23- Toplantı... Seminer...Tören...Ziyaret...Konser...
     - Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) tarafından Ankara'da, ''Modern Süt İşletmelerinin Yönetimi-Küçük Ülke Büyük Ortak Hollanda Semineri'' yapılacak.
     - İzmir'de düzenlenen Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı'na ilişkin bilgi vermek üzere basın toplantısı gerçekleştirilecek.
     - İzmir Ekonomi Üniversitesinde, Sürdürülebilir Uluslararası Değer Zinciri Konferansı yapılacak.
     - Basın Kartı Komisyonu, Hatay'ın İskenderun ilçesinde toplanacak.
     - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ile kentsel bölge konut ve işyeri anketi protokolünü imzalayacak.
     - Manisa Valisi Celalettin Güvenç başkanlığında, Gediz Havzası Eylem Planı Değerlendirme Toplantısı yapılacak.
     - İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci'yi ziyaret edecek.
     - Efes Pilsen Blues Festival, Trabzon'daki konserle sürecek.
    
     24- Sigarada üretim karmaşası.
     - TÜİK, eylül ayında tütün mamulleri üretiminde yüzde 29,2 gerileme olduğunu açıkladı. Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumuna (TAPDK) göre ise eylül ayında sigara üretiminde yüzde 12 artış meydana geldi.
     - Eylül ayında Türkiye'de geçen yıl 530 milyon 314 bin, bu yıl ise 596 milyon 744 bin paket sigara üretildi.
     - TAPDK Başkanı Kazım Çalışkan: ''Her yıl ramazan ayında sigara tüketiminde yüzde 30-35 oranında düşüş meydana gelmesine karşın, bu yıl eylül ayında tüketimde de yüzde 10 artış gözlendi.''
    
     25- Basketbolda Avrupa kupaları heyecanı.
     - ULEB Avrupa Ligi (D) Grubu'nda yer alan Efes Pilsen, gruptaki 4. maçında başkent Moskova'da Rusya'nın USH CSKA Moskova takımıyla karşılaşacak.
     - FIBA Bayanlar Avrupa Ligi'nde gruplarda 5. maçlar yapılıyor.
     - (A) Grubu'nda Beşiktaş Cola Turka, sahasında Rusya'nın Orenbasket Nadezhda takımını ağırlarken, (D) Grubu'nda Fenerbahçe, İtalya deplasmanında Beretta Famila Schio ile karşılaşacak.
     - FIBA Bayanlar Avrupa Kupası (G) Grubu'nda Galatasaray, 4. maçında Karadağ'ın ZKK Buducnost Podgorica takımını ağırlıyor.
    
     26- Voleybolda Türk takımlarının Avrupa sınavları.
     - Indesit Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi gruplarında 2. maçlar yapılıyor.
     - (B) Grubu'nda Türk Telekomspor Sırbistan'da Postar 064 Belgrad, (C) Grubu'nda Vakıfbank Güneş Sigorta Romanya'da Metal Galati, (E) Grubu'nda da Eczacıbaşı Zentiva İstanbul'da Avusturya'nın SVS Post Schwechat takımıyla karşılaşacak.
     - Erkekler ve Bayanlar Avrupa Konfederasyon (CEV) Kupası 1. tur rövanş maçları yapılıyor.
     - Erkeklerde Halk Bankası, İsviçre'nin TV Amriswill takımını konuk edecek.
     - Bayanlarda ise Fenerbahçe Acıbadem sahasında Belçika'nın Datavoc Tongeren takımıyla karşılaşırken, DYO Karşıyaka Hollanda deplasmanında Sliedrecht Sport ile mücadele edecek.
     - GM Capital Erkekler Avrupa Çalenç Kupası'nda da 2. tur rövanş maçları yapılacak.
     - Arkasspor, sahasında Estonya'dan Selver Tallinn'i ağırlarken, Galatasaray, Slovenya'da OK MTB Maribor takımına konuk olacak.
    
     27- Futbolda Fortis Türkiye Kupası 3. tur gruplarında 6 maç yapılacak.
    
     28- 25. Avrupa 19 Yaş Altı (A) Gençler Futbol Şampiyonası 11. Eleme Grubu'ndaki 2. maçta Türkiye, Antalya'da Galler ile oynayacak.
    
     29- 16 Yaş Altı (B) Genç Milli Futbol Takımı, Norveç ile ilk özel maçını Fethiye'de yapıyor.
    
     30- Galatasaray Kulübü Olağan Divan Kurulu'nun toplantısı, Galatasaray Lisesi'nde yapılacak.
    
     31- UEFA yetkililerinin, 2009 yılı UEFA Kupası finali öncesi FB Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki 2. denetimi sürüyor.
    
     32- Hentbolda Erkekler ve Bayanlar Türkiye Kupası 2. kademe maçlarının kuraları, Ankara'da çekiliyor.

Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,813 µs