En Sıcak Konular

ATALAY: ACELEYLE, BİR BİRİM DAHA KURMAYALIM

10 Kasım 2008 19:17 tsi
ATALAY: ACELEYLE, BİR BİRİM DAHA KURMAYALIM Atalay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının bütçesi üzerinde soru ve eleştirileri cevapladı.

ANKARA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, terörle mücadelede koordinasyonu sağlamak üzere İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulacak yeni yapılanmayla ilgili, ''Bugüne kadar yapılanların ötesinde, çok boyutlu bakışı sağlayacak, iyi araştırmalar, analizler, değerlendirmeler yapacak birim olsun. Aceleyle, birimlerden, bir birim daha kurmayalım'' dedi.
     Atalay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının bütçesi üzerinde soru ve eleştirileri yanıtladı.
     Gözaltına alınma yöntemine ilişkin eleştirilere işaret eden Atalay, ''Bu hepimizin hassasiyeti. Ben de çaba harcıyorum. Suçluluğu kesinleşmemiş insanların, suçlu gibi teşhir edilmesini, hiç kimse onaylamaz. Ama gelenekler, uygulanan yöntemler, usuller var. Bütün genelge ve çabalara rağmen, bazı şeyleri değiştiremeyebiliyorsunuz'' diye konuştu.
     Atalay, bakanlıkta ciddi bir çalışma içinde olduklarını, sorun olarak görülen pek çok şeyin çözüleceğini söyledi.
     Asayiş suçlarında düşüş olduğunu, eskiden neredeyse herkesin evlerine çelik kapılar yaptırdığını dile getiren Atalay, şimdi bu duyguyu yendiklerini belirtti.
     Atalay, köye dönüş projesinde istenilen sayıya ulaşamadıklarını ancak çabaların devam ettiğini vurgulayarak, bakanlığının, köye dönüş ve rehabilitasyon projesi ile terörden zarar görenlerin zararların karşılanması şeklinde iki çalışma yürüttüğünü anımsattı.
     Terörle mücadelede koordinasyonu sağlamak üzere İçişleri Bakanlığı bünyesinde yeni bir kurumsal yapı oluşturulmasına yönelik sorular üzerine Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Bütün boyutları netleşmedikçe, yarım açıklamalar yapmak istemiyorum. Bu konuda bütün boyutlar netleşmedi. Terörle ilgili çalışmalar, bütün ciddiyetiyle yürütülüyor. Bütün kurumlar, kendine düşeni yapıyor. Terörle Mücadele Yüksek Kurulunun bir kararı oldu; yeni bir koordine birimi oluşturulması. Bilgileri tek elde toplayan, değerlendiren, bir anlamda sadece bu işle uğraşan, konusu bu olan. Bizim düşündüğümüz, benim daha çok bunun içine, iş tanımı olarak katmak istediğim, bugüne kadar yapılanların ötesinde, biraz daha çok boyutlu bakışı sağlayacak, iyi araştırmalar, analizler, değerlendirmeler yapacak birim olsun. Biraz rahat çalışacak, esnek istihdam imkanı olabilen, iyi uzmanların, bu konuda birikimi olan uzmanların görev aldığı bir birim olsun. Bunu iyi çalışalım, aceleyle, birimlerden, bir birim daha kurmayalım. İyi düşünelim, düşüncesi olanların görüşünü alalım. Şu anda çokça görüş alıyoruz. İhtiyaca cevap verebilecek, bu konuda katkı verebilecek yeni bir birim, yapı, yeni bir çalışma ortamı oluşsun istiyoruz. Bu kanunla olacak bir şey.''


Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,734 µs