En Sıcak Konular

ERDOĞAN:TÜRKİYE'Yİ YENİ HEDEFLERE TAŞIMAK ZORUNDAYIZ

10 Kasım 2008 14:07 tsi
ERDOĞAN:TÜRKİYE'Yİ YENİ HEDEFLERE TAŞIMAK ZORUNDAYIZ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 70. yıldönümünde bir kez daha rahmetle ve şükranla andıklarını söyledikten sonra 10 Kasım'ların sadece matem günleri olmadığına işaret etti.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu topraklara ve bu medeniyete ait her türlü etnik grubun, İstiklal Savaşı'nı yürüten bayrak ve sancak altında toplandığını, bir ve bütün olarak kurtuluş mücadelesini verdiğini vurgulayarak, "Cumhuriyetimiz de yine birleştirici ve bütünleştirici bir ruhla aynı bayrak altında hayat bulmuştur" dedi.
     Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumunca düzenlenen "10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni"nde konuşan Erdoğan, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 70. yıldönümünde bir kez daha rahmetle ve şükranla andıklarını söyledikten sonra 10 Kasım'ların sadece matem günleri olmadığına işaret ederek şöyle dedi:
     "Bu tarih aynı zamanda, geçmişte ve bugün sahip olduğumuz değerlerin muhasebesini ve değerlendirmesini yapmamıza da vesile olan önemli bir gündür. 10 Kasım, Atatürk'ün temel felsefesini ve eserlerini anmak, anlamak ve geliştirmek açısından anlamlı bir fırsat sunmaktadır."
     Erdoğan, "Bize emanetleri olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, egemen ve bağımsız şekilde, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesini ilk günkü heyecan ve kararlılıkla sürdürüyoruz" diyerek, çağdaş dünya ile bütünleşme yolunda yapılan atılımların milletten alınan güç ile inşa edildiğini belirtti.
     Erdoğan, "Cumhuriyetimizin temel niteliklerini her türlü tartışmanın üzerinde tutmak, birini diğerine tercih etmemek, birlik ve beraberlik içinde ortak değerlerimize sahip çıkarak hedeflerimize kilitlenmek durumundayız" vurgulamasıyla, Atatürk'ün en önemli başarılarından birinin, "her türlü farklılığı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı paydasında birleştirmesi ve ülkenin onurlu, saygın, asli bir unsuru haline getirmesi olduğunun" altını çizdi ve şöyle devam etti:
     "Bugün her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik içinde, Türkiye'yi yeni hedeflere taşımak zorundayız. Cumhuriyet ideallerimize, birlik ruhumuza, kardeşliğimize yönelik her türlü saldırı, bu milletin arasında bugüne kadar asla sığınak bulamamıştır, bundan sonra da bulamayacaktır."
     Hükümet olarak önceliklerinin, Cumhuriyet'in kuruluş amaçlarına ve ideallerine bağlı kalarak, temel değerlerini ve kazanımlarınını korumak, ülkenin hak ettiği çağdaş konuma ulaştırmak olduğuna işaret eden Erdoğan, bu amaç ve ideali, gelecek nesillere aktarma sorumluluğunu "öncelikli bir politika olarak gördüklerini" de sözlerine ekledi.


Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,755 µs