En Sıcak Konular

GÜL:O, İMKANSIZI BAŞARAN AKSİYON ADAMIDIR

10 Kasım 2008 14:06 tsi
GÜL:O, İMKANSIZI BAŞARAN AKSİYON ADAMIDIR Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Atatürk'ün çağın ruhunu anlayan, ileri görüşlü barışçı bir lider olduğunu bütün dünya görmüştür. O, aslında imkansız gibi görünen fikirleri, büyük cesaretle hayata geçiren bir aksiyon adamıdır" dedi.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Atatürk'ün çağın ruhunu anlayan, ileri görüşlü barışçı bir lider olduğunu bütün dünya görmüştür. O, aslında imkansız gibi görünen fikirleri, büyük cesaretle hayata geçiren bir aksiyon adamıdır" dedi.
     Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumunca düzenlenen "10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni"nde konuşan Gül, Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk'ün ebediyete intikalinin 70. yıldönümünde herkesin aynı duygular ve hissiyatlar içinde olduğuna inandığını söyledi.
     Gül, "O'nun öncülüğünde" diyerek yaşama geçirilen ınkilap ve reformların, demokratik, modern, hür ve müreffeh Türkiye'nin temellerini atarak, büyük bir dönüşüm ve modernleşme sürecini başlattığına işaret ederken, "Cumhuriyet, donuk ve statik bir süreç değildir. Demokrasinin insan hak ve özgürlüklerinin gelişmesine imkan tanıyan bir yapıdır. Dinamik ve yenilikçi bir süreçtir. Devamlı ilerlemeyi, dünyayla rekabet etmeyi ve yarış halinde olmayı gerektirir. Atatürk, bunu bizzat kendisi öngörmüş ve Cumhuriyeti yeniliklere uyum gösterecek bir yapıda kurmuştur" diye konuştu.
     Cumhuriyet'in kurucularının, milli egemenlik ilkesinin hayat verdiği, tüm halkı kucaklayan eşitlikçi, özgürlükçü, katılımcı bir rejime ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Gül, Atatürk'ün, uluslararası ilişkilerde de cesaretle hareket ettiği ve reel bir politika izlediğine, hiçbir zaman maceraperest olmadığına da işaret etti.
     Gül, "Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' anlayışına dayanan bu politikası Türkiye'yi bölgesinde güçlü ve özel kılmıştır ve bugün de kılmaya devam etmektedir. Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilmesi, bölgesel ve küresel sorunların çözümünde oynadığı aktif rol, bu politikanın başarısının somut tezahürlerindendir." diye konuştu.
     Günümüzde gelinen noktada Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyet'in kurucularının düşündüğü yönde ilerlemenin gururunun hep beraber yaşandığını belirten Gül, "Türkiye'nin giderek daha güçlü bir devlet ve daha müreffeh bir toplum haline geleceğinden ve dünyada çok daha fazla ilgi ve cazibe merkezi olacağından hiçbir kuşkum yoktur. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Atatürk'ün gözü arkada kalmamıştır." dedi.


Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,972 µs