En Sıcak Konular

YARIN 10 KASIM

9 Kasım 2008 12:44 tsi
YARIN 10 KASIM Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 70. yıldönümü olan yarın, çeşitli tören ve etkinliklerle anılacak.

ANKARA - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 70. yıldönümü olan yarın, çeşitli tören ve etkinliklerle anılacak.
     Ankara'da ilk tören sabah Anıtkabir'de düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, protokole dahil devlet erkanının oluşturacağı kortej eşliğinde Aslanlı Yol'dan yürüyerek saat 09.05'de mozoleye çelenk koyacak. Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler, Atatürk'ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunacak.
     Cumhurbaşkanı Gül'ün Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalamasının ardından, korteje dahil olmayan sivil ve askeri erkan ile öğrenciler saygı geçişi yapacak.
     Anıtkabir, resmi törenlerin ardından saat 11.00'de halkın ziyaretine açılacak. Kordiplomatik duayeni tarafından da saat 15.00'de Anıtkabir'e çelenk konulacak.
     Bayraklar, Büyük Önder Atatürk'ün 70 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat 09.05'den itibaren güneşin batışına kadar yarıya indirilecek. Sivil Savunma Müdürlüğüne ait sirenler ve motorlu araç klaksonları da saat 09.05'de 2 dakika süreyle çalınacak.

GÜL: MODERNLEŞME SÜRECİNİN DEVAM ETMESİ ELZEMDİR

     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhuriyetin kuruluşuyla belirlenen ideallere ulaşmadaki temel hedefin Atatürk'ün öngördüğü muasır medeniyetler seviyesini geçmek olduğunu belirterek, "Bu hedefe doğru yürürken, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde gelişmesi, büyümesi, modernleşme sürecinin devam etmesi elzemdir" dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül'ün, Atatürk'ün 70. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesaj, Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezince duyuruldu.
     Gül, "O'nun öncülüğünde Cumhuriyet döneminde hayata geçirilen inkılap ve reformlar, demokratik, modern, hür ve müreffeh Türkiye'nin temellerini atarak büyük bir dönüşüm ve modernleşme sürecini başlatmıştır." dediği mesajında, "muassır medeniyetler seviyesini geçme" hedefine ulaşmada "bayrak yarışına" işaret etti ve şöyle dedi:
     "Bunun bir bayrak yarışı olduğu şuuruyla, büyük bir inançla ve azimle çalışan devletimizin de milletimizin de Cumhuriyet'i ilelebet yaşatma ve kazanımlarımızı ileriye götürme konusunda güçlü bir iradeye sahip olduğunu vurgulamak istiyorum. Gelecek nesillerin de aynı anlayışla sorumluluklarını yerine getireceğine eminim.
     Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."

 ERDOĞAN:İDEALİ, VATANDAŞLIK TEMELİNDE BİRLEŞTİRMEK

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetin en büyük idealinin, "inancı, etnik kökeni, yaşam biçimi ne olursa olsun milletin bütün fertlerini vatandaşlık temelinde birleştirmek olduğunu" bildirdi.
     Erdoğan, Atatürk'ün vefatının 70. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "İstiklal mücadelesinin önderi, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölüm yıldönümünde anarken, hep birlikte O'nun fikir ve eserleri üzerinde yeniden düşünülmesi gerektiğine" dikkat çekti.
     Cumhuriyetin en büyük idealinin "vatandaşlık" olduğunu vurgulayan Erdoğan şöyle dedi:
     "İnanıyorum ki milletimiz, Cumhuriyetimizin bütün değer ve kurumlarına sahip çıkarak bu idealin gerçekleşmesine katkıda bulunmaktadır.
     Cumhuriyetimiz, bu birlik ve bütünlük üzerinde yükselerek geleceğe yürümektedir.
     Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyet değerlerimizi her türlü siyasi ve toplumsal tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz.
     Bugün, O'nun gösterdiği çağdaşlaşma hedeflerine her zamankinden daha yakın olduğumuza inanıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 70. yıl dönümünde rahmetle, şükranla anıyorum."



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,351 µs