En Sıcak Konular

DERBİ MAÇA DOĞRU

8 Kasım 2008 13:11 tsi
DERBİ MAÇA DOĞRU Turkcell Süper Lig'de ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, 2008-2009 sezonunun ilk derbi maçında yarın karşı karşıya gelecek.

İSTANBUL - Fenerbahçe ile Galatasaray takımları arasında yarın yapılacak 2008-2009 sezonunun ilk derbi maçıyla birlikte iki kulübün başkanları, başkan sıfatıyla 2. kez birlikte derbi seyredecekler. 
     Fenerbahçe Kulübü Başkanlığına ilk kez 15 Şubat 1998 tarihinde seçilen Aziz Yıldırım, başkan olarak Galatasaray'a karşı 30. kez derbi heyecanı yaşayacak. Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe, Galatasaray ile 29 kez karşı karşıya gelirken, 12 galibiyet, 10 yenilgi ve 7 beraberlik aldı, toplam 42 gol atıp, 40 gol yedi.

 TÜRK FUTBOLUNUN KALBİ KADIKÖY'DE ATACAK

     Turkcell Süper Lig'de ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, 2008-2009 sezonunun ilk derbi maçında yarın karşı karşıya gelecek.
     Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşma Lig TV'den naklen yayınlanacak.
     Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen dev maçı, kariyerinde ilk kez bir derbi maçta görev yapacak Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek'in yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Maçın 4. hakemi ise Süleyman Abay.
     Ezeli rakipler, hazırlıklarını bugün yapacakları idmanlarla tamamlayacak.
     Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki sezonun ilk derbisinde sporseverlerin gözü kulağı Kadıköy'de olacak.
     Dev maçta 50 bin 530 kişilik oturma kapasitesi olan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünleri tamamen dolacak.
     Fenerbahçe Kulübü, 50 bin 530 oturma kapasiteli Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçları için bu sezon toplam 30 bin 425 adet kombine kart satışıyla rekor kırmıştı. Geriye kalan ve fiyatları 66 ile 305 YTL arasında değişen biletler ise satışa çıkarıldıktan çok kısa süre sonra tüketildi. 
     Dev maçta konuk Galatasaray'ı ise stat kapasitesinin yüzde 5'lik bölümü olan 2 bin 525 kişi destekleyecek.Ezeli rakiplerin derbi maçta sahaya şu ilk 11'lerle çıkması bekleniyor:
     Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Selçuk, Emre, Semih, Alex (Maldonado), Uğur, Güiza
     Galatasaray: Sanctis, Sabri, Servet, Emre Aşık, Hakan, Ayhan, Meira, Arda, Baros (Kewell), Lincoln, Ümit

EZELİ REKABETTE 361. RANDEVU

     Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları, Turkcell Süper Lig'de yarın yapacakları, 2008-2009 sezonunun ilk derbisiyle birlikte, tarihlerinde 361. kez karşı karşıya gelecek.
     17 Ocak 1909 tarihinde, şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu ''Papazın Çayırı'' olarak adlandırılan yerde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 99 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü göze çarpıyor.
     Sarı-lacivertliler, geride kalan 360 maçtan 135'ini kazanırken, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 116 kez galip geldi. Ezeli rakipler 109 maçta ise eşitliği bozamadı.
     ''Sarı Kanaryalar''ın attığı toplam 503 gole, ''Cim Bom'' 461 golle karşılık verdi.
     Sezonunun ilk derbi maçı öncesi, ezeli rakiplerin son 10 randevusunda Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 3 farkla üstünlüğü bulunuyor.
     İki takım arasındaki 6'sı Turkcell Süper Lig, 4'ü Fortis Türkiye Kupası olmak üzere son 10 maçta Fenerbahçe 6, Galatasaray 3 kez galip gelirken, bu süre içindeki sadece 1 maç berabere sonuçlandı.
     5'i Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu, 5'i de Ali Sami Yen Stadı'nda olmak üzere, ezeli rekabette yapılan son 10 müsabakada Fenerbahçe'nin toplam 16 golüne, Galatasaray 9 golle yanıt verdi.
     Bu arada, ezeli rekabetteki son 10 maçtan 8'inde Fenerbahçe rakibine en az 1 gol atarken, Galatasaray ise bu süre içindeki 4 maçta gol yollarında suskun kaldı.
     Fenerbahçe, son 10 randevu içinde yer alan 6 Turkcell Süper Lig maçından 5'ini kazanırken, bu süre içinde sadece son karşılaşmayı kaybetti.
     Ezeli rakipler arasında yapılan son karşılaşmalarda gösterilen sarı ve kırmızı kartların çokluğu dikkati çekiyor.
     Ezeli rakiplerin 16'sı lig, 6'sı da Türkiye Kupası olmak üzere son 22 randevusunda hakemler toplam 17 kırmızı, 124 de sarı kart kullandı.

ARAGONES İLE SKİBBE, TÜRKİYE'DE İLK KEZ DERBİ HEYECANI YAŞAYACAK
    
     2008-2009 sezonunun ilk derbisi, aynı zamanda iki takımın teknik heyeti ve birçok futbolcusu için ayrı bir anlam taşıyor.
     Türkiye'deki ilk sezonlarını geçiren Fenerbahçe'nin İspanyol teknik direktörü Luis Aragones ile Galatasaray'ın Alman teknik adamı Michael Skibbe, Kadıköy'de ilk derbinin heyecanını yaşayacak.
     Sezon başından bu yana takımlarının aldıkları sonuçlar nedeniyle camialarında zaman zaman eleştirilen her iki teknik adam da derbi zaferiyle rahat bir nefes almak amacında.
     Her iki takımın bu sezonki kadrolarında bulunan toplam 19 futbolcu, şimdiki takımlarıyla daha önce Fenerbahçe-Galatasaray derbilerinde forma giymedi.
     Fenerbahçe'de 9, Galatasaray'da ise 10 futbolcu, teknik heyetlerin forma vermesi durumunda ezeli rekabette ilk kez sahaya çıkacak.
     Bu arada Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak dev maçın öncesi, maç sırası ve sonrasında geniş güvenlik önlemleri uygulanacak.
     Kadıköy ve stat çevresinde güvenlik önlemleri saat 13.00'den itibaren alınmaya başlanacak. Stat kapıları saat 14.00'de açılacak ve taraftarlar tribünlere alınacak.
     Derbi maçta 3 bin emniyet mensubu ve Fenerbahçe Kulübü'nün görevlendireceği 350 özel güvenlik çalışanı olmak üzere, toplam 3 bin 350 güvenlik elemanı görev alacak.

GS'NİN DERBİ KOZU "MUHTEŞEM DÖRTLÜSÜ"

     Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray takımları arasında yarın yapılacak sezonun ilk derbisi öncesi Galatasaray, gol yollarında Baros, Kewell, Lincoln ve Arda'ya güveniyor.
     Sarı-kırmızılı takımın bu sezon ligde attığı toplam 22 golden 16'sında bu dört futbolcunun imzası bulunuyor. 
     ''Cim Bom''un yeni transferlerinden Çek Milan Baros, 5 golle takımının en golcü ismi durumunda. Avustralyalı Harry Kewell ve Brezilyalı Cassio de Souza Soares Lincoln 4'er, Arda Turan da 3 kez rakip fileleri havalandırdı.
     Bu sezon geçen sezona oranla üstün bir performans sergileyen Lincoln, geride kalan 9 haftada ayrıca 5 de gol pası verirken, Arda ve Baros 3'er, Kewell da 1 asist yaptı. 
Bu arada, Türkiye'deki ilk sezonlarını geçiren Baros ve Kewell, ilk kez derbi heyecanı yaşayacak.

FB "KRALLARINA" GÜVENİYOR

     Fenerbahçe'nin gol yollarında en güvendiği isimler Alex, Semih ve Güiza olacak.
     Turkcell Süper Lig'de son 2 sezonun gol kralları Alex de Souza ve Semih Şentürk ile İspanya Ligi ''La Liga''nın geçtiğimiz sezonki gol kralı Daniel Gonzalez Güiza, Kadıköy'deki dev maçta sarı-lacivertli takımın gol yükünü üstlenecek.


 



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,463 µs