En Sıcak Konular

TÜRK BASINI GAÜ’ DEN GEÇTİ

6 Kasım 2008 20:25 tsi
TÜRK BASINI GAÜ’ DEN GEÇTİ 3 Kasım Pazartesi günü Girne Amerikan Üniversitesi’ne (GAU) Türkiye’ den gelen 40 basın mensubuna saat 20.00’ da GAÜ’ nün sosyal tesisi olan Camelot Beach Club’ da akşam yemeği verildi.

GİRNE- 3 Kasım Pazartesi günü Girne Amerikan Üniversitesi’ne (GAU) Türkiye’ den gelen 40 basın mensubuna saat 20.00’ da GAÜ’ nün sosyal tesisi olan Camelot Beach Club’ da akşam yemeği verildi. Verilen davete T.C. Büyükelçisi Türkekul Kurttekin, T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği 1. müsteşarı Bekir Uysal, Eğitim Müşaviri Esat Sağcan, GAÜ’ den Rektör Prof. Dr. Nilgün Sarp, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Akın, Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Genel Sekreter Yardımcısı Nevzat Ağaoğlu, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Denker, Spor ve Kültür Dairesi Başkanı Türkay Akpınar, Medya Araştırmaları ve uygulama merkezi başkanı Yrd. Doç.Dr. Onur Eroğlu, YÖDAK Genel Sekreteri Ahmet Fikretler ve YÖDAK Medya Direktörü Fevzi Tanpınar katıldılar. 

Yemek, GAÜ Rektörü Prof.Dr. Nilgün Sarp tarafından medya mensuplarına ve tüm konuklara hoş geldiniz konuşmasıyla başladı. T.C. Büyükelçisi Türkekul Kurttekin sözlerinde, basın mensuplarının 1. elden gözlem yapma imkanı bulduklarından, KKTC’ deki üniversitelerin dünyadaki diğer üniversitelerden farklı olduğundan, çünkü sorumluluk ve işlevlerinin farkılılığından, ekonomik açıdan önemli katkıda bulunduklarından, 50.000 olan öğrenci sayısının 100.000 olmasını hedeflediklerinden ve mahrumiyet şartlarına rağmen özel sorumluluk taşıdıklarından bahsetti. Üniversitelerin sadece eğitim fonksiyonunun olmadığını, ülkeye yaptığı ekonomik katkıların yanı sıra KKTC’ yi tanıtma boyutunun da çok önemli olduğunu belirtti. Kurttekin, adada 60 farklı ülkeden öğrenci bulunduğunu ve bu öğrencilerin kendi ülkelerine döndüklerinde adayı tanıttıklarını, her üniversitenin akademik anlamda ülkeye katkıda bulunduğunu ve bu vesile ile konuyu basın mensuplarıyla paylaşmış olmaktan memnun olduğunu belirterek konuşmasını bitirdi. 

Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde bulunan Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi GAÜ-TV, GAÜ haber ajansı çalışanlarının da yer aldığı yemek de basın mensuplarıyla röportajlar yapıldı.  

Fox Tv Haber Editörü Ercan Gün: “GAÜ’ de okuyan öğrenciler çok şanslı, kampüs muhteşem, öğrenciler burayı sadece bir iş imkanı olarak görmemeli meslek edinmek ve geleceğine yön vermek olarak görmelidir” dedi. 

Vatan Gazetesi Öge Demirkan: Kampüs eğitimi var burada, öğrenciler sosyal anlamda birbirleri ile güzel iletişim kurmuşlar, eğitim ve sosyal anlamda da okul öğrenciye teknik imkanı verir değerlendirmek artık öğrenciye kalmıştır diyerek sözlerini tamamladı. 

İhlas Haber Ajansı Ramazan Cin: “Bu etkinliğin ilk ayağında İstanbul’daydı ve orada da bulundum. Kıbrıs’ a ilk defa geldim ve GAÜ’ nün son derece üst düzeyde olduğunu gördüm, Teknopark derslikleri bizi sevindirdi, öğrencilerin hepsi bir arada, okul çok güzel, GAÜ bünyesinde bulunan Tv’ de çok iyi durumda” dedi. 

Yemeğin sonunda GAÜ Rektörü Prof. Dr. Nilgün Sarp güzel bir organizasyon yaptıklarını ve bunun için de emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyleyerek geceyi noktaladı. 

   

Nagihan Tokur

Turuncu İletişim Hizmetleri



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,935 µs