En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU'DAN TÜRK TELEKOM'A İLİŞKİN İDDİALAR

7 Kasım 2008 15:35 tsi
KILIÇDAROĞLU'DAN TÜRK TELEKOM'A İLİŞKİN İDDİALAR CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, kurumlar vergisi oranının niçin Türk Telekom'un özelleştirilmesinden sonra indirildiğini, bu suretle birilerinin, Türk Telekom'a üçüncü bir ortak olup olmadığını sordu.

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, kurumlar vergisi oranının niçin Türk Telekom'un özelleştirilmesinden sonra indirildiğini, bu suretle birilerinin, Türk Telekom'a üçüncü bir ortak olup olmadığını sordu.
Kılıçdaroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türk Telekomünikasyon A.Ş'nin Olağanüstü Genel Kurulunun 14 Kasımda yapılacağını, bu toplantıda yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile murahhas azaların seçileceğini söyledi.
''AKP iktidarınca bir özelleştirme başarısı olarak sunulan ama gelinen noktada şaibeli bir özelleştirmenin bütün unsurlarını taşıyan Türk Telekom'la ilgili bazı gelişmeleri kamuoyunun dikkatine sunmak istediğini'' ifade eden Kılıçdaroğlu, Türk Telekom'un özelleştirilmesi sonrası kurumlar vergisi oranının düşürülmesinin, Oger Telekom'a milyonlarca dolarlık ek maddi menfaat sağladığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, ''Niçin kurumlar vergisi oranını, özelleştirmeden önce indirmediniz de özelleştirme bittikten sonra indirdiniz? Bunun karşılığında kim ne kadar çıkar sağladı? Sağlanan bu çıkar, birilerinin sermaye payı olarak mı düşünülmüştür?'' diye sordu.
''Türk Telekom'un özelleştirmesi sırasında Hariri ailesine ve bu aileye ait Oger Telekom’a büyük katkıları olduğu ileri sürülen Abdullah Tivnikli'nin, AK Parti hükümeti üzerinde büyük bir etkiye sahibi olduğunun'' söylendiğini anlatan Kılıçdaroğlu, Oger Telekom’un yüzde 35'inin Saudi Telecom Company'e satılmasında Tivnikli'nin ön planda olduğuna ilişkin Suudi Arabistan medyasında yer alan haberi gazetecilere dağıttı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tivnikli, Hariri ve Saudi Telecom'un 2 yetkilisinin yer aldığı fotoğrafa da yer verilen haberi gazetecilere gösteren Kılıçdaroğlu, ''Kendisine bazı çevrelerce 'Becerikli Abdullah da denilen Tivnikli'nin, Türk Telekom hisselerinin önemli bir miktarını başkaları adına yediemin olarak muhafaza ettiğinin söylendiğini ileri sürdü.
''Asıl sorgulanması gereken, kurumlar vergisi oranının indirilmesi suretiyle, acaba birileri Türk Telekom'a bizim bilmediğimiz üçüncü bir ortak mıdır?'' diyen Kılıçdaroğlu,''Üçüncü ortakla ilgili bir duyumunuz var mı?'' sorusuna da ''Duyum var'' karşılığını verdi.

Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,927 µs