En Sıcak Konular

AK PARTİ MYK'DA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

7 Kasım 2008 22:29 tsi
AK PARTİ MYK'DA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) değişiklik yapıldı.Abdülkadir Aksu, Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yerine Genel Başkan Yardımcısı oldu.

ANKARA - AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) değişiklik yapıldı.
     Alınan bilgiye göre, Abdülkadir Aksu, Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yerine Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Şaban Dişli'den boşalan Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine Bülent Gedikli getirildi.
     Gedikli'den boşalan Mali ve İdari İşler Başkanlığı'na Balıkesir Milletvekili Edip Uğur atandı.

 ERGÜN: DEĞİŞİKLİK SEBEBİ İDDİALARDAN BAĞIMSIZ

     AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergün, Şaban Dişli’nin görevinden ayrılmasının ardından bir görev değişikliğinin gerektiğini ifade ederek, Dişli’den boşalan yere Bülent Gedikli’nin, Gedikli’den boşalan yere ise Edip Uğurlu’nun getirildiğini söyledi.
     Dengir Mir Mehmet Fırat’ın “sağlık sorunları” nedeniyle “görevinden affını istediğini” belirten Ergün, Fırat’ın yerine de Abdülkadir Aksu’nun getirildiğini anımsattı.
     Fırat’ın görevden ayrılmasını DTP’li milletvekilleri ile yediği yemek ve CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarıyla ilgisi bulunmadığını söyleyen Ergün, “Bunlardan bağımsız bir şekilde tartışmalar olurken partimizin MYK ve MKYK’sında bu iddialara yönelik herhangi bir müzakere ve tartışma olmamıştır. Bu değişiklik onlardan bağımsız bir değişikliktir. Tamamen açıklandığı sebeplerdendir” diye konuştu.
     Ergün, bir gazetecinin görev değişikliğinin parti içindeki dengeleri değiştirip değiştirmeyeceğini sorusuna “Partimizin görevlendirmelerinin bir dengeye dayalı görevlendirme olduğunu düşünmüyorum. Bu görevlendirmeler o işi yapacak arkadaşlarla ilgili değerlendirmedir. Dengir Bey bugüne kadar görevini çok iyi bir şekilde yerine getirdi. Abdülkadir Bey de en güzel şekilde yerine getirecektir” yanıtını verdi.
     Nihat Ergün, “Hükümet’te değişiklik olacak mı?” sorusu üzerine, Hükümet’te bir değişikliğin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tasarrufunda bir konu olduğunu ifade etti. Ergün, zamanlamanın ve hangi sebeple Bakanlar Kurulu’nda değişiklik yapacağı konularının Başbakan Erdoğan’a ait olduğunu söyledi.
     Gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış da Mehmet Mir Dengir Fırat’ın “sağlık sorunları” nedeniyle görevinden istifa ettiğini belirtti.
     Fırat’ın AK Parti’nin kurucularından olduğunu ifade eden Bağış, “Fırat çok sevdiğimiz, saydığımız bir abimizdir. Yine görev yapacaktır. Görevi devralan arkadaşımız yine kurucularımızdandır. AK Parti her zamankinden daha güçlü, birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde... Kimsenin bundan şüphesi olmasın” diye konuştu.
     Bu arada Türkiye’nin Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik de AK Parti Genel Merkezi’ne geldi.
Başbakan Erdoğan’a Irak’la ilgili bilgi vermeye geldiğini söyleyen Özçelik, yaklaşık bir saat kaldığı AK Parti Genel Merkezi’nden İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile ayrıldı.

ERDOĞAN: ''BU BİR GÖREV DEĞİŞİMİDİR''

     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Dengir Mir Mehmet Fırat'ın AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifasına ilişkin, ''Bu bir görev değişimidir. İstifasına sağlık nedenlerini ileri sürmesi, bizim açımızdan da bunun kabulünü gerektirdi'' dedi.
     AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, 6 yıldır Merkez Yürütme Kurulu'nda yoğun bir çalışma temposu içinde Genel Başkan Yardımcılığı ve diğer görevlerini sürdüren Fırat'ın 3 gün önce sağlık nedenlerini öne sürerek görevini milletvekili olarak sürdürmek istediğini dile getirdiğini söyledi.
     Sağlığın her şeyden önce olduğunu düşünerek bu talebi yerinde gördüklerini ve anlayışla karşıladıklarını kaydeden Erdoğan, ''Bu bir görev değişimidir. İstifasına sağlık nedenlerini ileri sürmesi, bizim açımızdan da bunun kabulünü gerektirdi. Bunun dışında herhangi bir şey söz konusu değildir. Bundan sonraki süreçte de yine partimizde milletvekili olarak tecrübelerinden, düşüncelerinden her zaman istifade ederek, yolumuza devam edeceğiz'' diye konuştu.
     Erdoğan bir soru üzerine, Fırat'ın istifasının CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadığı tartışmayla ''yakından, uzaktan'' alakası bulunmadığını söyledi.



Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,413 µs