En Sıcak Konular

CHP'Lİ BAYTOK'TAN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A SORULAR

7 Kasım 2008 13:50 tsi
CHP'Lİ BAYTOK'TAN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A SORULAR CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, EGO'nun BOTAŞ'a olan borcunun faizlerinin silinmesiyle BOTAŞ'ın zarara uğratıldığını ileri sürdü.

ANKARA - CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, EGO'nun BOTAŞ'a olan borcunun faizlerinin silinmesiyle BOTAŞ'ın zarara uğratıldığını ileri sürdü.
     Baytok, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, BOTAŞ'ın hesaplarının görüşüldüğü dünkü basına kapalı yapılan KİT Komisyonu toplantısını, kendisine söz hakkı tanınmadığı için terk ettiğini söyledi.
     Hükümetin enerji politikalarını eleştiren Baytok, ''son zamlarla birlikte yüzde 82'ye ulaşan doğalgaz zammının, BOTAŞ'ın alacaklarının tahsil edilmemesi ve bu alacakların faizlerinin silinmesinden kaynaklandığını'' savundu.
     Nesrin Baytok, iktidar partisinin, Ankara Büyükşehir Belediyesinin BOTAŞ'a ödemediği doğalgaz borcunu yasal düzenlemeyle dondurduğunu ve faizlerini sildiğini belirterek, şunları söyledi:
     ''Haklı olarak doğalgaz zammının arkasında bu büyük haksızlıkları soruyoruz. Enerji politikalarını ne kadar keyfi ve başarısız yönetildiğinin ipuclarını buralarda bulabilirsiniz. Son zamlarla birlikte doğalgaz zammı yüzde 82'ye gelince herkes bu haksızlığa isyan etti. Sayın Başbakan, Ankara Büyükşehir Belediyesinin isteği üzerine niçin EGO'nun borcunun faizlerini sildiniz? BOTAŞ'ı niçin zarara uğrattınız?''
     BOTAŞ'ın 15 milyar YTL'lik alacağının temelini TEDAŞ'tan alacakların oluşturduğunu kaydeden Baytok, ''Biz vatandaşlar olarak elektrik ve doğalgaz faturalarımızı ödüyoruz. Doğalgazı peşin peşin ödüyoruz. BOTAŞ da Rusya, İran, Azerbaycan'a peşin ödüyor. Aradakiler ne oluyor? Neden Hükümet olarak bu konuyu çözmüyorsunuz. Enerji konusu kötü yönetilmektedir'' diye konuştu.
     İsrail'in Hayfa kentine kadar döşenecek boru hattının anlaşmasının ne durumda olduğunu, Bu hattın yapımının Çalık Enerji'ye verilip verilmediğini öğrenmek isteyen Baytok, Azerbaycan'ın Bakü-Tiflis-Ceyhan hattına verdiği petrolün bir kısmını önceden olduğu gibi Novrovski'ye aktardığı iddialarının gerçek olup olmadığını sordu.

Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,074 µs