En Sıcak Konular

SEZER: ''CHP, DSP'DEN KURTULMA YOLUNU SEÇTİ''

7 Kasım 2008 12:47 tsi
SEZER: ''CHP, DSP'DEN KURTULMA YOLUNU SEÇTİ'' DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''CHP'nin AKP'den değil, DSP'den kurtulma yolunu seçtiğini görüyoruz ki bizden kolay kolay kurtulamazlar'' dedi.

ANKARA - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, yerel seçimlerde aday gösterme politikasıyla ilgili olarak, ''CHP'nin AKP'den değil, DSP'den kurtulma yolunu seçtiğini görüyoruz ki bizden kolay kolay kurtulamazlar'' dedi.
     Sezer, BASK'ın doğalgaz, elektrik ve kömür zammını protesto amacıyla Sakarya Caddesi'nde kurduğu ''Üşüdüm Üstümü Örtsene'' imza kampanyası standını Adana Milletvekili Mustafa Vural ile ziyaret etti.
     ''Hükümetin 6 yıldır izlediği ekonomi politikalarının, vatandaşı canından bezdirdiğini'' savunan Sezer, ''Memura ve emekliye yüzde 4 artı 4 zammı reva gören hükümet, doğalgaza bir kalemde yüzde 22.5 zam yapıyor. Bu zam değil, zulüm'' diye konuştu.
     Ekonomiyi de enerjiyi de dışa bağımlılıktan kurtaracak adımların atılması gerektiğini ifade eden Sezer, geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar için de bir ekonomik paket hazırlanmasını istedi. Sezer, ''Hükümet bu doğalgaz zammını geri almalı. Eğer hükümet doğalgaz zammını geriye almayacaksa ben biliyorum ki vatandaşlarımız ilk fırsatta kendilerine verdiği vekaleti geriye alacaktır'' dedi.
     Sezer, bir gazetecinin, yerel seçimlerde işbirliği ile ilgili CHP ve DSP'den farklı açıklamalar yapıldığını hatırlatması üzerine de şöyle konuştu:
     ''Ben Trabzon'da, İstanbul'da AKP'li belediyelerden Türkiye'yi esirgemek ve AKP'li belediyelerden Türkiye'yi kurtarmak için DSP'li belediye başkanlarının olduğu illerde CHP'nin, CHP'li belediye başkanlarının olduğu illerde DSP'nin aday çıkartmaması teklifini açıklamıştım. Sayın Büyükerşen de bu yönde bazı sözler söyledi. Ancak CHP, 'Biz işbirliği düşünmüyoruz. 81 ilde seçime gireceğiz' dedi. Durum bundan ibarettir.
     DSP hep, örneğin Irak işgal edileceği dönemde kendini feda ederek Türkiye'nin çıkarlarını düşünmüştü. 22 Temmuz seçimleri öncesi toplum duyarlılığını da göz önüne alarak, büyük özveride bulunarak, seçimlere katılmayıp böyle bir adım atmıştı. Eğer muhatap CHP ise CHP'nin AKP'den değil, DSP'den kurtulma yolunu seçtiğini görüyoruz ki bizden kolay kolay kurtulamazlar. Türkiye'nin DSP'ye ihtiyacı var.''

Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,295 µs