En Sıcak Konular

ÖZOK: ''ADLİ TIP KURUMU İLE İLGİLİ RAHATSIZLIK VAR''

7 Kasım 2008 12:46 tsi
ÖZOK: ''ADLİ TIP KURUMU İLE İLGİLİ RAHATSIZLIK VAR'' Ankara Barosunca, Ankara Barosu Eğitim Merkezinde düzenlenen 2. Sağlık Hukuku Kurultayına katılan Özok, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

ANKARA - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, Adli Tıp Kurumu ile ilgili 4-5 yıl geriye giden genel bir rahatsızlık süreci bulunduğunu kaydederek, ''Orada birtakım kadrolar değişti, atamalar yapıldı. 5 seneden bu yana, yani AKP iktidara geldikten sonra yapılan tasarruflarda, atamalarda çok ciddi şikayetler oldu'' dedi.
     Ankara Barosunca, Ankara Barosu Eğitim Merkezinde düzenlenen 2. Sağlık Hukuku Kurultayına katılan Özok, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
     Özok, bir gazetecinin ''Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, Almanya'daki Deniz Feneri Davası dosyasının örneğini istemesi, yeni bir kapatma davası hazırlığı olarak yorumlandı. Ne düşünüyorsunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine, Başsavcılığın görevlerinin Anayasa ve yasalarda düzenlendiğini ifade etti.
     Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının konuyu kendi görevi içinde görmesi durumunda, buna söylenecek bir şey olmadığını kaydeden Özok, ''Her soruşturmada, her hazırlıkta usule uyulması, objektif davranılması, güçlü delillere dayanılması gerektiğini söylüyoruz. Kuşkusuz, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı da bunlara dikkat edecektir. Bir şey söylememiz mümkün değil. Kendi takdiri'' dedi.
     Özok, Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez hakkındaki davanın kamuoyunda çok tartışıldığına işaret edilmesi üzerine, konunun, kamuoyunu rahatsız ettiğini belirtti. Adli Tıp Kurumunun, Üzmez'in tahliyesini sağlayan raporunun teknik bir konu olduğunu ifade eden Özok, şimdiden, önyargılı olmanın, taraf tutmanın yanlış olacağını dile getirdi.
     Özok, şöyle devam etti:
     ''Yalnız, Adli Tıp Kurumu ile ilgili sadece bugün için değil, 4-5 yıl geriye giden genel bir rahatsızlık süreci var. Orada birtakım kadrolar değişti, atamalar yapıldı. 5 seneden bu yana, yani AKP iktidara geldikten sonra yapılan tasarruflarda, atamalarda çok ciddi şikayetler oldu. Sanırım bu rahatsızlıkların, müdahalelerin bir uzantısı olarak, kamuoyu duyarlılık gösteriyor.''

Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,142 µs