En Sıcak Konular

07 KASIM 2007 TÜRKİYE GÜNDEMİ

7 Kasım 2008 10:03 tsi
07 KASIM 2007 TÜRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- İsviçre Konfederasyonu Başkanı Pascal Couchepin, resmi ziyaret için Türkiye'ye geliyor.
     - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsviçre Konfederasyonu Başkanı Pascal Couchepin'i Çankaya Köşkü'nde karşılayacak.
     - Gül, başbaşa görüşeceği Couchepin'in onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek. 2- Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
     - Brezilya ve Hindistan'ın yeni Ankara büyükelçileri Cumhurbaşkanı Gül'e Çankaya Köşkü'nde güven mektuplarını sunacak.
    
     3- AK Parti MKYK, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.
    
     4- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının yeni hizmet binasının açılışıyla, ATSO Geleneksel Ödül Töreni'ne katılacak.
     - Törenlere Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da iştirak edecek.
    
     5- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband'in resmi davetlisi olarak İngiltere'de temaslarda bulunacak.
     - Babacan ve Miliband başkanlığında yapılacak heyetlerarası görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakereleri ile bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması bekleniyor.
     - İki bakan, ortak basın toplantısının ardından İngiltere'nin Newcastle kentine geçecek.
    
     6- Resmi ziyaret amacıyla Bakü'de bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Başbakan Artur Rasizade ile görüşmesi bekleniyor.
    
     7- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Avrupa Sosyalist Partisi (PES)
     heyetini kabul edecek.
     - PES heyeti, Başbakan Ferdi Sabit Soyer ile de görüşecek.
    
     8- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İstanbul'da düzenlenen ''Araştırma ve Teknoloji Geliştirmede Avrupa-Akdeniz İşbirliği Komitesi 12. Toplantısı''na katılıyor.
    
     9- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'de ''3. Mut Zeytin Hasat Şenliği'ne katılacak, Erdemli AK Parti ilçe kongresinde konuşma yapacak.
    
     10- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Antalya'nın Kemer ilçesinde Tüm Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Geleneksel Esnaf Toplantısı'na katılacak.
    
     - Bakan Yıldırım, İstanbul'da yapılan ''6. Uluslararası Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi''nin kapanış programında da bulunacak.
    
     11- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sinop'un Boyabat Belediyesi tarafından restore edilen konağın açılışını yapacak, yeniden düzenlenen Boyabat Şehitliği'ni ziyaret edecek.
     - Bakan Günay, tarihi Sinop Kalesi'nde yapılacak restorasyon çalışmalarının başlama töreninin ardından çeşitli ziyaretlerde de bulunacak.
     - Günay, İstanbul'da da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen ''Türkan Şoray Beyaz Perdede Kostümler'' adlı serginin açılışında katılacak.
    
     12- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Enerji Verimliliği (ENVER) Motor Hareketleri kapsamında Kayseri'de düzenlenen Organize Sanayi Bölgeleri Bilinçlendirme Toplantısı'na katılacak.
    
     13- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Siirt'in Pervari İlçesi Kaymakamlığınca düzenlenen ''1. Pervari Kültür, Sanat ve Bal Festivali''nin açılışına katılacak.
    
     14- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin'de DSİ 26. Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilecek koordinasyon toplantısına katılıyor.
     - Eroğlu, Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında Deriner Barajı mevkisinde fidan dikimi törenine de katılacak.
    
     15- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin'in Yusufeli ilçesinde vatandaşlarla sohbet toplantısına katılacak.
    
     16- Yargıtayın ''Deniz Feneri Davası'' dosyasını istemesi.
     - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı:
     -''AK Parti ile Deniz Feneri davası arasında hiçbir alaka olmadığını herkes biliyor. Sanırım Başsavcı meraklı bir kişi.''
     -''İktidarımız döneminde gerçekten karanlık hiçbir oda yok.''
     17- Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda basın bilgilendirme toplantısı yapılacak.
    
     18- TBMM'den...
     - Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM, YÖK, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile üniversitelerin 2009 yılı bütçeleri görüşülecek.
     - CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, basın toplantısı yapacak.
    
     19- Siyasi partilerden...
     - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin Bursa İl Başkanlığınca, eski genel başkan Bülent Ecevit'i anmak için düzenlenen panele katılacak.
     - CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, partisinin Kocaeli İl Başkanlığını ziyaret edecek.
    
     20- TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri, Bandırma Cezaevinde incelemelerde bulunacak.
    
     21- TBMM Çevre Sorunlarını Araştırma Komisyonu Heyeti, Aydın Valisi Mustafa Malay'ı makamında ziyaret edecek.
    
     22- Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın başkanlığındaki merkez teşkilatı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü personeli ile Polis Akademisi ve Polis Koleji öğrencileri, Ulu Önder Atatürk'ün ölümünün 70. yılı nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret edecek.
    
     23- AB devlet ve hükümet başkanları, küresel finansal sistemin düzeltilmesine yönelik olarak 15 Kasımda Washington'da yapılacak uluslararası zirveyle ilgili AB yaklaşımını netleştirmek için Brüksel'de toplanacak.
    
     24- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK), İstanbul'da ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson onuruna çalışma yemeği düzenleyecek.
    
     25- Toplantı... Kutlama... Ziyaret...Anma...
     - TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı'nda ''Küresel Kriz ve Türkiye'ye etkileri''ni anlatacak.
     - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Anadolu Girişimci İşadamları Derneğinin Adana'da düzenlediği ''İşadamları Deneyimlerini Paylaşıyor'' konulu toplantıda konuşacak.
     - Brisa'nın 20. yılı, İstanbul'da Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Bridgestone Corporation Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Shoshi Arakawa'nın katılımıyla kutlanacak.
     - MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, derneğin Adana Şubesi'ni ziyaret edecek.
     - 3. Ulusal Akciğer Kanseri Kongresiyle ilgili İzmir'de basın toplantısı yapılacak.
     - Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında Sarıkamış Harekatı'nı desteklemek için intikaldeyken 7 Kasım 1914'te Rus gemilerince batırılan Bezm-i Alem, Bahr-ı Ahmer ve Mithat Paşa gemilerinin şehit mürettebatı anılıyor.
     - 9. Uluslararası Antalya Piyano Festivali açılış konseriyle başlayacak.
     - Kars'ta, 3. Uluslararası Altın Kaz Film Festivali açılış konuşmaları ve film gösterileriyle başlayacak.
     - Şanlıurfa Belediyesi, Valilik ve Harran Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ''7. Sokakta Çalışan ve Yaşayan Çocuklar Sempozyumu'' başlayacak.
    
     26- Türkiye'nin maden ihracatı yüzde 46 arttı.
     - Ağustos 2008 sonu itibariyle 1 milyar 508 milyon dolarlık maden ihracatı gerçekleştirildi.
     - Geçen yıl 21 milyar 784 milyon dolarlık ham petrol ve doğal gaz ithal eden Türkiye, ham petrol ve doğal gaza bu yılın 8 ayında 22 milyar 18 milyon dolar ödedi.
    
     27- Turkcell Süper Lig'de 10. haftanın açılış maçında Beşiktaş ile Kocaelispor, BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.
    
     28- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 4. haftanın ilk maçında, Ankara'da Çankaya Üniversitesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi karşılaşacak.
    
     29- Bank Asya 1. Lig'de 11. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.
     - TFF 2. Lig'de 1, 2, 3 ve 4. gruplarda 13. hafta, 5. Grup'ta ise 11. hafta maçlarını yönetecek hakemler Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından duyurulacak.
    
     30- ''Cim Bom'' Kadıköy'de galibiyete hasret.
     - Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda son galibiyetini 22 Aralık 1999'da aldı, sonraki 11 resmi maçtan sadece 2'sinde berabere kalıp, 9'unu yitirdi.
     - Ezeli rakipler, Fenerbahçe Stadı'nın yeniden hizmete girdiği 1982 yılından itibaren Kadıköy'de 44 kez karşılaştı. Fenerbahçe 23, Galatasaray 9 maç kazanırken, 12 maç da berabere sonuçlandı.
     - Ezeli rakiplerin Kadıköy'deki sadece son randevusu golsüz sona erdi.
    
     31- Lig derbilerine Fenerbahçe damgası.
     - Sarı-lacivertliler, Turkcell Süper Lig'de ezeli rakipleriyle son yıllarda yaptığı derbilerde galibiyet sayısında büyük üstünlük kurdu.
     - Galatasaray ile yaptığı son 7 lig maçından 6'sını kazanıp, sadece 1'ini yitiren ''Sarı Kanaryalar'', Beşiktaş'a karşı ise son 6 lig maçından 4'ünü galip bitirdi, 2'sinde berabere kaldı.
     - Ezeli rakiplerine karşı son 13 lig derbisinden 10'unu kazanıp, 2'sinde berabere kalan ve sadece 1 kez yenilen Fenerbahçe, toplam 21 gol atıp, kalesinde sadece 8 gol gördü.
    
     32- Derbi maçta ikinci yarıya dikkat.
     - Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılacak maç öncesi ezeli rakipler, ligde bu sezonki karşılaşmalarının ikinci yarılarında gol yollarında daha etkili oldu.
     - Galatasaray en çok golü maçların son 15 dakikasında (6 gol) atarken, Fenerbahçe ise aynı zaman dilimi içinde kalesinde en çok golü (6 gol)gördü.
    
     33- Derbi maça doğru.
     - Fenerbahçe, ligde bu sezon Kadıköy'de yaptığı 4 maçta 3 galibiyet, 1 yenilgi alırken, toplam 11 gol atıp, kalesinde 6 gol gördü ve 9 puan topladı.
     - Galatasaray ise deplasmanda yaptığı 4 maçında 1 galibiyet, 2 yenilgi ve 1 beraberlikle sadece 4 puan toplayabilirken, 7 gol atıp, aynı sayıda gol yedi.

Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,712 µs