En Sıcak Konular

BARROSO-SARKİSYAN GÖRÜŞMESİ

6 Kasım 2008 22:46 tsi
BARROSO-SARKİSYAN GÖRÜŞMESİ AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, çok önemli bulduğu Ermenistan ziyareti nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü kutladığını anlatarak bunun gerçek bir diyaloğun başlangıcı olmasını umduğunu söyledi.

BRÜKSEL - AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, çok önemli bulduğu Ermenistan ziyareti nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü kutladığını anlatarak bunun gerçek bir diyaloğun başlangıcı olmasını umduğunu söyledi.
     Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ı kabul eden Barroso, görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, ''Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyareti çok önemli bir insiyatifti. New York'ta BM Genel Kurulu'nda karşılaşınca bu konuda kendisini kutladım. Bölgede daha fazla jestlere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Umarım bu insiyatif sadece bir ziyaret olarak kalmaz, gerçek diyaloğun başlangıcı olur'' dedi.
     Türkiye ve Ermenistan'ı ilgilendiren konuların ''bazen zor, dramatik ve çok hassas olduğunu anlayabildiğini'' belirten Barroso, ''Fakat bölgedeki ortakların birbiriyle konuşması ve yapıcı şekilde çalışmasına ihtiyacımız var. Her iki tarafta siyasi cesaretle zorluklar aşılabilir. Bölgede diyalog ve uzlaşma olması, kıtamızın istikrarı ve refahı için önem taşıyor. Ermenistan da, Türkiye de Avrupa'nın parçası. Bunu böyle görüyoruz'' şeklinde konuştu.
     Barroso, Türkiye'nin Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu önerisine Ermenistan'ın olumlu yaklaşmasından özellikle memnuniyet duyduğunu aktararak bu girişimin sadece ilgili ülkeler için değil, tüm bölge için büyük önem taşıdığını vurguladı.
     AB Komisyonu Başkanı Barroso, ''Erivan ve Ankara arasındaki süren görüş alışverişi, Yukarı Karabağ sorununda çözüm umudu dahil, daha geniş Kafkasya bölgesinin güvenliğini olumlu etkileyecek'' diye konuştu.
     Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ise ''eğer Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'le Türkiye'de görüşmeniz için bir davet alırsanız nasıl cevap verirsiniz'' sorusu üzerine böyle bir daveti ''oldukça tuhaf bulacağını'' belirtse de ''Elbette her fırsatta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le görüşmekten memnuniyet duyarım'' dedi.

Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,187 µs