En Sıcak Konular

'ANLAŞMAYI BİLMEYEN BİZİZ'

28 Kasım 2007 12:21 tsi
'ANLAŞMAYI BİLMEYEN BİZİZ' Baykal, Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla, ''Irak konusu, Türkiye'nin terörle mücadelesiyle ilgili mahrem konuları içeren bir anlaşma bulunduğunu ifade ettiğini'' savundu.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla, ''Irak konusu, Türkiye'nin terörle mücadelesiyle ilgili mahrem konuları içeren bir anlaşma bulunduğunu ifade ettiğini'' savundu.
Baykal, ''Türkiye'nin geleceğini belirleme hakkı, Başbakanın ve etrafındaki birkaç kişinin tekelinde değildir. Türkiye'nin geleceğini, hatta belki varlığını, bütünlüğünü yakından ilgilendirecek her anlaşmayı, Türkiye'de her vatandaşımızın öğrenme hakkı vardır'' dedi.
Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Baykal, geride bırakılan günlerde terörle mücadele ve Irak'tan kaynaklanan saldırılar konusunda yoğun bir tartışma yaşandığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Geçen hafta Sayın Başbakan, 'mahrem anlaşmalar ilan edilemez' demiştir. Bu, çok önemlidir. Türkiye'nin Başbakanı, Irak konusuyla ilgili Türkiye'nin terör konusundaki mücadelesiyle ilgili mahrem konuları içeren bir anlaşmanın bulunduğunu ifade etmiştir. Bundan iki temel sonuç çıkıyor, ortada bir anlaşma vardır ve bu anlaşma mahremdir. Bu çok önemli bir olaydır.
Herhalde bu anlaşmayı ABD Başkanı Bush, Iraklı yetkililer, Kuzey Iraklı yerel yetkililer biliyor. Bilmeyen biziz. Yani bu, bizlerden saklanacak bir sır ama Iraklı yetkililerle, Amerikalı yetkililerle paylaşılacak, onlarla paylaşılmasında bir sakınca bulunmayacak.''
Irak'ın kuzeyindeki üst düzey bir yetkilinin, ''Türkiye ile bir anlaşmamız yoktur, Türkiye bu konuyu diplomasi ile çözmelidir'' diye açıklama yaptığına dikkati çeken Baykal, ''Bildiğimiz eski plak tekrar dönmeye başlamıştır'' dedi.

Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,644 µs