En Sıcak Konular

ERGÜN ATALAY: ARAÇ VE LASTİK SATANLAR DEMİR YOLUNUN GELİŞMESİNE İMKAN VERMEDİ

6 Kasım 2008 17:54 tsi
ERGÜN ATALAY: ARAÇ VE LASTİK SATANLAR DEMİR YOLUNUN GELİŞMESİNE İMKAN VERMEDİ Türk-İş Mali Sekreteri ve Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Atalay, Türkiye'de araç ve lastik satan kişilerin demir yolunun gelişimine imkan vermediğini savundu.

SAKARYA - Türk-İş Mali Sekreteri ve Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Atalay, Türkiye'de araç ve lastik satan kişilerin demir yolunun gelişimine imkan vermediğini savundu.
     Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ve MPM tarafından düzenlenen ''Ulaşımda Verimlilik, Kent Ulaşımında Raylı Sistemler Paneli''nde konuşan Atalay, Türkiye'de demir yolu taşımacılığının gelişememesinin bazı nedenleri olduğunu belirtti.
     Raylı sistemlerin yaygınlığının ülkelerin gelişmişliğinin göstergesi olduğunu ifade eden Atalay, şöyle konuştu:
     ''Bir ülkede ne kadar lastik dönüyorsa o ülke o kadar az gelişmiştir. Türkiye'de araç ve lastik satan kişiler demir yolunun gelişmesine imkan vermedi. Çünkü bu ülkede televizyonlar ve gazeteler onların elinde. Bu ülkenin köşe başlarını tutmuşlar. (A) gazozun sahibi (B) gazozuyla evli. (A) arabanın sahibini kızı (B) arabanın sahibiyle evli. Sistemi kurmuşlar biz burada anlatmaya devam ediyoruz. Ülkenin en büyük patronları hükümete IMF ile anlaş diyor. IMF bizim canımızı çıkardı ve ömrümüzü bitirdi. Bu ülkede patronlar çıkıp IMF ile anlaşma yapın diyor.''
     Sakarya'nın düz arazi yapısıyla raylı sisteme uygun olduğunu belirten Atalay, bayramlarda çok sayıda insanın trafik kazasında hayatını kaybettiğini belirterek, ''Bu kader falan değil. Bu bir ihmal. Bu yollarla mevcut araçları taşıyamazsınız. Demir yollarında son dönemlerde olumluya gidiş oldu. Konya ve Ankara arasında raylar döşenmek üzere. Eskişehir ve Ankara hızlı tren hattının 29 Ekimde açılmasını çok arzu ettim. Maalesef nasip olmadı. Zannediyorum kısa bir süre sonra Ankara'dan Eskişehir'e 1 saat 25 dakikaya gidilebilecek. Bu benim için çok önemli'' diye konuştu.
     Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektör Yardımcısı Rıza Güven de ulaştırma alanında her geçen gün daha çok enerjiye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
     Ulaştırma türleri arasında yapılacak seçimde ülkenin enerji tüketiminin dikkate alınması gerektiğini ifade eden Güven, demir yolu taşımacılığının çevreye en az zarar veren sistem olduğunu kaydetti.


Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,706 µs