En Sıcak Konular

BÜYÜKERŞEN: ''ESKİŞEHİR'DEN BAŞKA YERDE ADAY OLMAM''

6 Kasım 2008 12:33 tsi
BÜYÜKERŞEN: ''ESKİŞEHİR'DEN BAŞKA YERDE ADAY OLMAM'' Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ''Başka şehirlerden ve gruplardan kendi kentlerinden aday olmam için istekler var. Eskişehir'den başka bir yer için aday olmayı asla düşünmedim'' dedi.

ESKİŞEHİR - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ''Başka şehirlerden ve gruplardan kendi kentlerinden aday olmam için istekler var. Eskişehir'den başka bir yer için aday olmayı asla düşünmedim'' dedi.
     Büyükerşen, ''CHP kanadından 'hayır, ortaklık yok' diye itiraz neden geldi bilmiyorum''diye konuştu.
     Yılmaz Büyükerşen, bir gazetecinin ''CHP'nin her yerde aday göstereceğiz'' açıklamasına ilişkin sorusu üzerine ''Girerler, hayırlı olsun, girebilirler'' dedi.
     Kamuoyunda 2007 genel seçimleri öncesinden bugüne kadar solda birlik isteğinin bulunduğunu anlatan Büyükerşen, şöyle konuştu:
     ''Kamuoyunda soldaki bütün partilerin birleşmesi yönünde bir eğilim vardı. Ben ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, sadece solda değil, sağda da bir birliğin olması gerektiğini savunduk. Birlik neticesinde partiler arasında birtakım temaslar oluyordu. 2007 seçimlerinde sağlanan 13 kişilik kontenjanlı milletvekili işbirliğinin ardından hep soğuk rüzgarlar esti. Son olarak da CHP'den bana gelen teklifleri DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile paylaştım. Genel Başkan da belirli şehirlerde işbirliği yapılması konusunda olumlu görüş bildirdi. Ancak, CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olmam konusunda hiç teklif gelmedi. Genel başkan ile bu konuda da görüştük. Kendilerine 'İstanbul'dan ortak büyükşehir belediye başkanı adayı olmayacağım. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağım' dedim.
     CHP kanadından 'hayır, ortaklık yok' diye konuşuldu. O itiraz neden geldi bilmiyorum. Seçim arifelerinde bu tür dalgalanmalar olur. Daha pek çok haber gelir, gider. Değişik görüşler ileriye sürülür, eleştirilir. Parti yöneticileri bu konunun tartışılması için kamuoyunda bir yöntem de izliyor olabilir. Yerel seçimler şehirlerin kendilerini kurtarma seçimleri olacaktır.''
     Büyükerşen, kendisinin Eskişehir'de yetiştiğini ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağını anlatarak, kentte daha yapacağı, Meclisten geçiremediği projeleri bulunduğunu ve söz konusu projeler için bir kez daha Eskişehirlilerin kendisine fırsat vermesini istedi.

Bu haber 306 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,442 µs