En Sıcak Konular

06 KASIM 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ

6 Kasım 2008 10:00 tsi
06 KASIM 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ Türkiye'de bugün rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
     - AB Enerji Komiseri Andrs Piebalgs ve beraberindeki heyet ile TİSK Genel Başkanı Tuğrul Kudatgobilik ve Genel Sekreteri Bülent Pirler de Cumhurbaşkanı Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edilecek.
    
     2- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Ankara temasları.
     - Aliyev, TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine hitap ettikten sonra Yenimahalle'de Haydar Aliyev Parkı ve Haydar Aliyev Okulunu ziyaret edecek, ayrıca Haydar Aliyev Sokağı'nın açılışında bulunacak.
     - Konuk Cumhurbaşkanı, Başbakanlık Resmi Konutu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile öğle yemeğinde bir araya gelecek, daha sonra da ülkesine hareket edecek.
    
     3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ve yönetim kurulu üyeleri ile Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ashfaq Pervez Kayani ve AB Enerji Komiseri Andrs Piebalgs'i Başbakanlık Resmi Konutu'nda ayrı ayrı kabul edecek.
     - Erdoğan, Yenimahalle Belediyesinin ASKİ Spor Salonu'ndaki toplu açılış törenine de katılacak.
    
     4- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Avusturya'daki resmi temaslarını tamamlayarak Ankara'ya dönecek.
    
     5- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Bursa'da Uludağ Üniversitesinde düzenlenen, ''Türkiye'nin İç ve Dış Boyutta Güvenlik Stratejileri'' konulu kongre kapsamında konferans verecek.
    
     6- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Nevşehir'de, ''Küreselleşme Sürecinde Türkiye'' konulu konferans verecek, Derinkuyu, Ürgüp, Gülşehir ve Acıgöl ilçelerinde yurt binası ile okulları hizmete açacak.
    
     7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ankara'da düzenlenen ''Ankara-Viyana Birinci Ekonomi Toplantısı''na katılıyor.
    
     8- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Macaristan Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Jozsef Graft ile makamında görüşecek.
    
     9- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Artvin Valiliğini ziyaret edecek, merhum Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan anısına düzenlenen ''Milli Gurur Milli Forma 1923-2008'' sergisinin açılışına katılacak.
    
     10- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Macaristan Tarım Bakanı Jozsef Graf ile bakanlıkta bir araya gelecek.
     - Eroğlu ayrıca, Türkiye Çevre Vakfı Mütevelli Heyeti'ni kabul edecek.
    
     11- TBMM'den...
     - Genel Kurulda, Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Yasa Tasarısı'nın görüşmeleri sürecek.
     - Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Rekabet Kurumu, MPM, KOSGEB, TSE ve TPE'nin bütçeleri ele alınacak.
     - KİT Komisyonunda, BOTAŞ'ın 2005 ve 2006 yılı hesapları denetlenecek.
     - Adalet Komisyonunda, Türk Borçlar Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri sürecek.
     - İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, son günlerde yaşanan çocuk istismarı konusunda SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış'tan bilgi alacak. Komisyon ayrıca, bu yıl Nevruz kutlamaları sırasında Van, Siirt ve Hakkari ile Yüksekova'da meydana gelen olaylarla ilgili hazırlanan alt komisyon raporunu görüşecek.
    
     12- Ulu Önder Atatürk'ün Dolmabahçe'de vefatından Anıtkabir'e defnedilmesine dek geçen zamanı fotoğraflarla anlatan ''Dolmabahçe'den Anıtkabir'e'' sergisi, İstanbul Rahmi Koç Müzesi'nde açılacak.
    
     13- ''Ergenekon'' davası kapsamında 46'sı tutuklu 86 sanığın yargılanmasına, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam ediliyor.
    
     14- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu ve Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) tarafından düzenlenen ''Küresel Bekleyişler: Türk İş Dünyası İçin Senaryolar'' konulu 4. Rekabet Kongresi, İstanbul'da yapılacak.
    
     15- İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Uşak Üniversitesinde yapılacak 3. Türk Bilim ve Teknoloji Tarihi Kongresi'ne katılacak ve kendisine fahri doktor unvanı verilecek.
    
     16- Reel sektör ile finans sektörü temsilcileri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin ev sahipliğinde Ankara'da bir araya gelecek.
    
     17- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından İstanbul'da Türk-Vietnam İş Forumu yapılacak.
    
     18- TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, 54. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek sanatçı Hadise ile TRT Oran Kampüsü'nde basın toplantısı düzenleyecek.
    
     19- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Grand Plaza AŞ ile OLEYİS Sendikası arasında yapılacak toplu iş sözleşmesi imza törenine katılacak.
    
     20- Konya Valisi Osman Aydın ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 1-17 Aralık tarihleri arasında Konya'da gerçekleştirilecek ''Mevlana'nın 735. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri'' ile ilgili yapılan hazırlıkları duyurmak için basın toplantısı düzenleyecekler.
    
     21- Toplantı... Fuar...Kongre...Ziyaret...Tören...
     - Turkcell'in 2008 yılı 3. çeyrek sonuçları, düzenlenecek basın toplantısıyla İstanbul'da kamuoyuna duyurulacak.
     - Kuş Gribi ve İnsana Tesir Eden Salgına Karşı Hazırlık ve Mücadele Projesi kapsamında Ankara'da, ''Kamuoyu bilgilendirme materyallerinin tanıtımı ve kuş gribi iletişiminde sorumlu gazetecilik yaklaşımı'' toplantısı yapılacak.
     - TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı Emin Koramaz ve Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Musa Çeçen, Makina Mühendisleri Odası Genel Merkezi'nde ortak basın toplantısı yapacak.
     - Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, Danıştay'ın önünde basın açıklaması yapacak.
     - Manisa 2. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılacak.
     - Ege bölgesindeki ticaret odaları ve borsaların başkanları,
     Uşak'ta bir araya geliyor.
     - 1. Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu ve Sergisi, Denizli'de törenle açılıyor.
     - Sakarya Üniversitesince düzenlenen 1. Ulusal Çalışma İlişkileri Kongresi başlıyor.
     - Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Matthias Von Kummer, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı'yı ziyaret edecek.
     - Elazığ'da, 16. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'na katılan şair ve davetliler için resmi kabul töreni yapılacak.
     - 4. Ulusal Meslek Yüksekokulları Müdürler Toplantısı, Trabzon'da KTÜ'deki açılış töreniyle başlayacak.
    
     22- AB'den Türkiye'nin bor ihracatına darbe.
     - AB, Türkiye'nin itirazlarına karşın, bor madenini ''üremeye olumsuz etkili toksik madde'' listesine aldı.
     - Türkiye, karar konusunda, Dünya Ticaret Örgütünde (WTO) dava açmaya hazırlanıyor.
     - Daha önce 2 kez WTO yaptırımlarına maruz kalan Türkiye, ilk kez örgüte başvururken, bunun AB aleyhine olması da ayrıca önem taşıyor.
    
     23- Cumhuriyetten bu yana dış ticaret.
     - Cumhuriyetin kuruluşunda 50,8 milyon dolar olan ihracat, 1973'de 1 milyar doları, 2004'de 50 milyar doları, 2007'de 100 milyar doları aştı. 2009'da ise hedef 149 milyar dolar.
     - İthalatı 1923'de 86,9 milyon dolar, 2005'de 116 milyar dolar olan Türkiye'de, 2009'da ilk kez 200 milyar dolar aşılarak 232,5 milyar dolarlık ithalat öngörülüyor.
     - Türkiye, cumhuriyetin kuruluşundan bu yana yalnızca 16 yıl dış ticaret fazlası verirken, bunun 8 yılı Atatürk döneminde gerçekleşti.
    
     24- Futbolda UEFA Kupası 2. Tur (B) Grubu'nda 2. hafta maçında Galatasaray, Portekiz'de Benfica SL Lizbon ile karşı karşıya gelecek.
    
     25- Basketbolda Avrupa kupaları heyecanı.
     - ULEB Avrupa Ligi'nde (C) Grubu'nda Fenerbahçe Ülker, gruptaki 3. maçında İspanya'da DKV Joventut Badalona ile karşılaşacak.
     - FIBA Bayanlar Avrupa Kupası'nda gruplarda 3. maçlarda (G) Grubu'nda Galatasaray, deplasmanda Yunanistan'ın AKO Aris Holargou, (L) Grubu'nda da BOTAŞ Spor, Estonya'da BC Star TLÜ takımıyla karşılaşacak.
    
     26- Voleybolda Avrupa sınavları.
     - Indesit Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda yer alan Türk Telekomspor, ilk maçını Ankara'da İspanya'nın CV Tenerife takımıyla yapacak.
     - GM Capital Erkekler Avrupa Çalenç Kupası 2. tur ilk maçında
     Arkasspor, Estonya'nın Selver Tallinn takımıyla deplasmanda oynayacak.
    
     27- Uluslararası Serbest Güreş Antrenör Semineri, Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Başkanı Raphael Martinetti'nin katılımıyla İstanbul'da başlıyor.
    
     28- Turkcell Süper Lig'de 10. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.
    
     29- Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 9 Kasım Pazar günü oynanacak derbi maçta alınacak güvenlik önlemlerinin görüşüleceği İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı valilikte yapılacak.
    
     30- Beşiktaş ile Kocaelispor, ligde yarın 39. maça çıkıyor.
     - Geride kalan maçlarda siyah-beyazlılar 21, yeşil-siyahlılar 5 galibiyet alırken, 12 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.
     - Beşiktaş'ın toplam 71 golüne, Kocaelispor 36 golle karşılık verdi.

Bu haber 298 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,567 µs