En Sıcak Konular

GÜL- ALİYEV GÖRÜŞMESİ

5 Kasım 2008 19:02 tsi
GÜL- ALİYEV GÖRÜŞMESİ Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından, Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından, Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

"ORTAK SORUNLARIMIZLA YÜZLEŞMEYE BAŞLADIK" 

     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Kafkaslar'ın sorunlarıyla hep beraber cesur şekilde yüzleşmeye başladık. Bunları çözme azmini bütün Kafkas liderleri çeşitli platformlarda ortaya koymaktadır, bu çok iyi bir gelişme'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Kafkaslar'ın sorunlarıyla hep beraber cesur bir şekilde yüzleşmeye başladık. Bunları çözme azmini, bütün Kafkas liderleri çeşitli platformlarda ortaya koymaktadır. Bu çok iyi bir gelişme. Birbirine benzeyen kültürleri olan bölge halklarının barış, huzur ve istikrar içinde yaşaması, işbirliğini geliştirme herkesin çıkarınadır. Türkiye, bu bağlamda Kafkas İşbirliği ve İstikrar Platformu'nu ortaya koymuştur. Buna başta Azerbaycan olmak üzere Kafkas ülkeleri destek vermektedir. İnanıyoruz ki, diyalog içinde karlılıkla anlayışla yaratılacak iklim, Kafkaslar'daki sorunların çözümüne yol açacaktır. Karabağ sorununu çözümüyle ilgili yeni bir dönemin başladığını ifade edebilirim.''

''BÖLGEDE BARIŞIN TESİSİ ÖNEMLİ''

     Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Türkiye'nin Kafkas İstikrar ve İşbirliği önerisinin bölge ülkelerinin birbirleriyle normal ilişkiler kurması ve barış içinde yaşaması için çok önemli olduğunu söyledi.
     Öncelikle Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunların çözümünün gerekliliğine işaret eden Aliyev, adil bir çözüm istediklerini, Türkiye'nin de bu yolda verdiği çabalardan ve sürece dahil olmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.
     Moskova'da ilgili taraflar arasında imzalanan anlaşmaya atıfta bulunan Aliyev,  sürecin desteklenmesini beklediklerini ifade etti ve bu bağlamda sorunun çözümünün yakın olabileceğini belirterek, temasların sürmesi gerektiğine değindi.
     Sorunların Azerbaycan-Türkiye kardeşliği ile hallolabileceğini ifade eden Aliyev, iki kardeş ülke olan Azerbaycan ve Türkiye'nin bundan sonra da el ele verip, ileriye doğru gideceğini kaydetti.
 



Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,849 µs