En Sıcak Konular

SEZER: DSP'SİZ BİR SİYASET TASARLIYORLAR

5 Kasım 2008 19:51 tsi
SEZER: DSP'SİZ BİR SİYASET TASARLIYORLAR DSP tarafından eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit anısına Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda anma programı düzenlendi.

ANKARA - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, siyasi yaşamı boyunca Ecevit ile kavga ederek, Ecevit'i bir kavganın içine çekmeye çalışarak siyaset yaptığını sananların, sola hizmet ettiğini düşünenlerin, bugün Ecevit'in en büyük siyasi mirası olan DSP'nin olmadığı bir siyaset tasarladıklarını kaydederek, ''Biz ve hiçbir DSP'li bu tasarıya asla geçit vermeyeceğiz, kendilerini ebedi muhalefete mahkum edenlere karşı DSP'yi tek başına iktidara taşıyacağız'' dedi.
     DSP tarafından eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit anısına Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda anma programı düzenlendi.
     DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, programın açılışında yaptığı konuşmada, 2 yıl önce vefat eden Bülent Ecevit'i ''saygı ve özlemle'' andıklarını dile getirdi.
     Ecevit'in ''Kişi gerçeği kendi dışında değil, kendisinde bulabilir'' sözünü hatırlatan Sezer, ''Bu sözle bugünkü özgür düşünceden yoksun, sorunların çözümünü kendi halkında aramaktan çok dışarıda arayan, onlardan medet uman günümüzün bağımlı siyasetçilerine ve siyasal iktidarlara da büyük ders veriyor'' diye konuştu.
     Sezer, şunları söyledi:
     ''Geçmişi de bugünü de tertemiz olan, inançlara saygılı, laiklik anlayışla, halkın tümünü kucaklayan siyasetiyle inanç üzerinden siyaset yaparak Türkiye'yi ortaçağ anlayışına sürüklemeye çalışan bugünkü iktidara karşı duracak tek parti DSP'dir. Siyasi yaşamı boyunca Ecevit ile kavga ederek, Ecevit'i bir kavganın içine çekmeye çalışarak siyaset yaptığını sananlar, sola hizmet ettiğini düşünenler, bugün Ecevit'in en büyük siyasi mirası olan DSP'siz bir siyaset tasarlamaktadırlar. Biz ve hiç bir DSP'li bu tasarıya asla geçit vermeyeceğiz. kendilerini ebedi muhalefete mahkum edenlere karşı DSP'yi tek başına iktidara taşıyacağız. Bugün yaşadığımız kritik süreçte halkımız 'Keşke Ecevit olsa, şimdi Ecevit olsa' diyor. Evet, keşke şimdi Ecevit olsa, ne yazık ki şimdi o yok. Ama onun felsefesi var, Atatürk'e inanan Ecevit'in ışığı ile aydınlanmış demokratik solcular var, DSP var. Yaşasın Atatürk, Yaşasın Ecevit, yaşasın bağımsız laik demokratik cumhuriyet.''

Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,522 µs