En Sıcak Konular

YARGITAY BAŞKANVEKİLİ OSMAN ŞİRİN, EMEKLİYE AYRILDI

5 Kasım 2008 18:43 tsi
YARGITAY BAŞKANVEKİLİ OSMAN ŞİRİN, EMEKLİYE AYRILDI Yaş haddinden emekliye ayrılan Şirin için Yargıtay Konferans Salonu'nda veda töreni düzenlendi.

ANKARA - Yargıtay Başkanvekili ve Yargıtay Ceza Genel Kurulu Başkanı Osman Şirin, ''Kendini güçlü sayanlar ya da devletin iktidar gücünü elinde tutanlar, yargı erkini güçlerin ellerinde olduğu zamana göre kurallara bağlamasınlar'' dedi.
     Yaş haddinden emekliye ayrılan Şirin için Yargıtay Konferans Salonu'nda veda töreni düzenlendi.
     Şirin, burada yaptığı konuşmada, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin görevde olan en yaşlı yargıcı'' olduğunu, kamu hizmetinde bulunduğu 43 yıl 7 ayın, 41 yıl 7 ayını yargıda geçirdiğini ve 18 yıldır da Yargıtay'da görev yaptığını, gururlu ve mutlu olduğunu söyledi.
     Konuşmasında, "topluma derdini anlatanlardan olmadık, her derdi sırtlayanlardan olduk. Biraz derdinizi anlatmaya kalktığınızda 'siyasileştiniz' sözüyle muhatap olduk. Özellikle sözümü yasama ve yürütmeye duyurmak istiyorum" diyen Şirin, şunları kaydetti:
     ''Tüm zamanların doğruları mutlaka bu erke layık görülecektir. Kendini güçlü sayanlar ya da devletin iktidar gücünü elinde tutanlar, yargı erkini güçlerin ellerinde olduğu zamana göre kurallara bağlamasınlar. Kuralları o gücü ellerinden kaybettikleri ve muhalefete düştükleri zamana göre ayarlasınlar. O zaman zayıfın yanında olan ama haklı zayıfın yanında olan yargı, Türkiye'de herkesi mutlu etmeyi sürdürür.''
     Şirin, konuşmasının sonunda, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, başsavcı vekilleri ve savcılara teşekkür ederek, ''İyi ki demokratik laik cumhuriyeti son iki yıllık süreçte ortaya çıkan bazı zedeleyici gayretlere karşı korudunuz. Bazı hücumlara uğradınız, ama onlar cılız hücumlardı. Cumhuriyet savcısı ve yargıç onuruyla bunları karşıladınız. Bu yüce millet sizinle beraber oldu ve bu yüce millet ortaya koyduğunuz bu gayretle şekillenen hukuk dünyasının geleceği için de çok pay çıkardı'' dedi.

Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,842 µs