En Sıcak Konular

KINIKLIOĞLU: OBAMA'NIN SEÇİLMESİYLE TÜM DÜNYA RAHATLADI

5 Kasım 2008 18:13 tsi
KINIKLIOĞLU: OBAMA'NIN SEÇİLMESİYLE TÜM DÜNYA RAHATLADI TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu, Barack Obama'nın ABD Başkanı seçilmesiyle tüm dünyanın rahatladığın belirtti.

ANKARA - TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu, Barack Obama'nın ABD Başkanı seçilmesiyle tüm dünyanın rahatladığın belirterek, ''Obama'nın, Türkiye'ye gelmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü, en üst seviyede böyle bir temas, çok zedelenen stratejik ilişkinin yeniden tesis edilmesinde çok önemli olur'' dedi.
     Kınıklıoğlu, Barack Obama'nın ABD Başkanı seçilmesini değerlendirirken, Obama'nın seçilmesiyle tüm dünyanın rahatladığını söyledi. Geçirilen son 8 senenin ''travmatik bir dönem'' olduğunu ifade eden Kınıklıoğlu, ''Türkiye, hiçbir ABD seçiminde, bu kadar hazırlıklı ve bu kadar önden, her iki adayın da ekipleriyle konuşan, Türkiye'nin meselelerini daha baştan anlatan bir dönem görmedi'' diye konuştu.
     Seçimlerden önce Obama'nın ekibiyle sağlıklı bir iletişim kurduklarını bildiren Kınıklıoğlu, şunları söyledi:
     ''Obama'nın 2007 yılında bir dergide çıkan ve dış politika konseptini anlatan yazısında bir Türkiye paragrafı var. Türkiye paragrafının ismi 'Türkiye ile ABD Arasındaki Stratejik Ortaklığın Yeniden Tesis Edilmesi' ve orada Obama, Bush yönetimine ağır eleştirilerde bulunuyor. Orada 'Türkiye gibi bir müttefiki insan ancak bu kadar kırabilir ve kendisinden uzaklaştırabilir' diyor. O paragrafın oraya girmesi için ön çalışmalarımız oldu. Bunların çoğunu sessizce yaptık. Kamuoyuna anlatmadık.
     Bundan hakikaten müsterihim. Bu insanlar, ocak ayının 20'sinde göreve başladığı zaman, çok rahat bir şekilde kapıyı çalıp, görüşme ve ulaşım sağlayabileceğimiz bir yönetim oluşturacaklar. ABD küresel bir güç. Yüzlerce ülke aynı anda dikkatini bir konuya çekmeye çalışıyor. Daha seçilmeden konulara vakıf hale getirmek, hassasiyetlerimizi anlatmak çok önemli. Biz parti olarak, Hükümet olarak bu dönemde bunu başardık.''
     Beyaz Saray'da önemli görevlerde bulunması muhtemel kişilerle ilişkilerinin çok iyi olduğunu kaydeden Kınıklıoğlu, ''Onlar da bizim meselelerimizi iyi anladılar'' diye konuştu.
     ABD'nin bu dönemde yeniden müttefikleriyle görüşerek, siyaset geliştirmesinin beklendiğini anlatan Kınıklıoğlu, Batı ile İslam dünyasının daha uyumlu ve huzurlu bir ilişki geliştirebileceğini ifade etti.
     Obama'nın Türkiye'yi ziyaret etmesi gerektiğini, bunu da Obama ekibine söylediklerini anlatan Kınıklıoğlu, ''Türkiye'ye gelmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Buraya müsteşar, Dışişleri Bakanı değil, kendisinin gelmesinin, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızla temas etmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü, en üst seviyede böyle bir temas, çok zedelenen stratejik ilişkinin yeniden tesis edilmesinde çok önemli olur'' dedi.


Bu haber 405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,564 µs