En Sıcak Konular

ERDOĞAN:BAYKAL, KENDİ SÖYLESİN KENDİ DİNLESİN

5 Kasım 2008 16:22 tsi
ERDOĞAN:BAYKAL, KENDİ SÖYLESİN KENDİ DİNLESİN Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisiyle ilgili yaptığı "trafik polisi" nitelemesini değerlendirmek istemedi. "Tartışmanın içine girmeyeceğini, cevap vermeyeceğini" vurgulayan Erdoğan, "Seçime kadar kendi söylesin

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisiyle ilgili yaptığı "trafik polisi" nitelemesini değerlendirmek istemedi. "Tartışmanın içine girmeyeceğini, cevap vermeyeceğini" vurgulayan Erdoğan, "Seçime kadar kendi söylesin kendi dinlesin" dedi.
     Dedeman Oteli'nde düzenlenen 5. Aile Şurası'ndan ayrılırken gazetecilerin çeşitli sorularının yanıtlayan Erdoğan, bir soru üzerine, "yarın terörle mücadele konusunda bir zirve yapılması için bir planlama içinde olmadıklarını" söyledi.
     Erdoğan, bir başka soruya yanıt verirken dün Eğirdir Dağ Komando Okulu'na yaptığı ziyareti değerlendirdi ve "Bilmedikleri birçok şeyi yerinde görmek suretiyle er, erbaştan, astsubay, uzman çavuş, subaylara kadar Türk Silahlı Kuvvetler'in elemanlarını nasıl yetiştirdiğini, nasıl özgüven, cesaret kazandırıldığını gördüklerini anlatan Erdoğan, ''Oradaki çalışmalar sırasında da kendi aralarındaki dayanışmayı, işbirliğini görmenin mutluluğunu görmenin mutluluğunu yaşadık" diye konuştu.

ERDOĞAN, "ÜÇ ÇOCUK"DA ISRARLI

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizde ne yazık ki nüfus kontrolü, nüfus planlaması, aile planlaması adı altında, tam aksine 'aman doğum yapmayın' gibi bir anlayış sürekli olarak tavsiye ediliyor" dedi.
     Dedeman Oteli'nde düzenlenen 5. Aile Şurası'na katılan Erdoğan, aile kurumunun güçlü olmasının önemine anlatırken Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder ile uluslararası bir toplantıda yaptıkları aile konusuna ilişkin sohbetlerinden söz etti.
     Erdoğan, Schröder'in Alman ailelerindeki yaşlanmadan söz ettiğini ve "Aile yapılarımız çökmeyle karşı karşıya ve bu noktada geleceğimiz karanlık. Ülkemizin nüfusu ile ilgili de ciddi bir sıkıntımız var." dediğini aktardı.
     Nüfus planlaması anlayışı nedeniyle Türkiye'nin en geç 2038'de Almanya durumuna geleceğini ifade eden Erdoğan, "O zaman 'yandım Allah' demeye başlayacağız. Ama o zaman iş işten geçmiş olacak" uyarısıyla, o durumlara düşmemek, şu andaki mevcut durumu korumak için "her ailede en az 3 çocuk olmalı" görüşünü yineledi. Erdoğan şöyle devam etti:
     "Bunu söylerken bu bilimsel çalışmaya dayalı olarak bunu söylüyorum. Çünkü iki olması bile gerileme demektir. Durumu korumak değildir. Üç olursa durumu korumaktır. Buna yönelik olarak biz bu adımları atacağız ki ülkemizin geleceği güçlü olsun. Eğer bu ülkeyi, devleti yönetiyorsak bütün tedbirleri alacağız. Belki herkese iş bulamayabiliriz. Bulamıyorsak 'Bu ülke demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti' diyorsak o zaman o sosyal denilen bölüm var ya onun içini iyi dolduruyoruz. Örneğin ailelere destekler vereceğiz."
     Erdoğan, yaptığı konuşmada işsizlik maaşının 8 aydan 1 yıla çıkartılması konusunu değerlendirdiklerini de bildirdi.



Bu haber 379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,260 µs