En Sıcak Konular

BAKAN YAZICIOĞLU: HİÇ KİMSEYİ DEĞİŞTİRME VE DÖNÜŞTÜRME DÜŞÜNCESİNDE DEĞİLİZ

5 Kasım 2008 00:23 tsi
BAKAN YAZICIOĞLU: HİÇ KİMSEYİ DEĞİŞTİRME VE DÖNÜŞTÜRME DÜŞÜNCESİNDE DEĞİLİZ Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, hiç kimseyi değiştirme ve dönüştürme düşüncesinde olmadıklarını belirtti.

ANKARA - Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, hiç kimseyi değiştirme ve dönüştürme düşüncesinde olmadıklarını belirterek, ''Zaten bu mümkün olan birşey değil. Her inanç grubuna mensup vatandaşımız kendi inancı içerisinde nasıl inanıyorsa, nasıl düşünüyorsa, serbest ve hür olarak bu ülkede mutlu bir şekilde yaşayabilmeli'' dedi.
     TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlayan Bakan Yazıcıoğlu, hiç kimseyi değiştirme ve dönüştürme düşüncesinde olmadıklarını söyledi. Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:
     ''Zaten bu mümkün olan bir şey değil. Herkes, her inanç grubuna mensup vatandaşımız kendi inancı içerisinde nasıl inanıyorsa, nasıl düşünüyorsa, serbest ve hür olarak bu ülkede mutlu bir şekilde yaşayabilmeli. Asırların üst üste yığdığı sorunları, tabi ki bir kalemde çözemeyiz. Ama bu konuya mutlaka bir çözüm bulmamız lazım.
     Bu konularda mutabakat sağlayacak bir zemin bulmalıyız. Alevi düşüncesi, yazılı kaynaktan çok, kulaktan-kulağa, atalardan-dedelerden intikal eden bir kısım anlayışlara dayandığı için, bu görüş farklılıklarını normal karşılıyoruz. Yazılı kaynağa çok fazla dayanmıyor. İşte bu eksikliği gidermek bakımından, Diyanet İşleri Başkanlığı önemli bir görevi yürütüyor.''
     Yazıcıoğlu, okul kitaplarında Alevi düşüncesiyle ilgili üniteler konulduğunu belirterek, ''Bunlar yeterli olmayabilir, geliştirilerek daha tatmin edici hale getirilebilir'' dedi. Üniversitelerde de Alevi ve Bektaşilerle ilgili birimlerin bulunduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, bu konuya yönelik Araştırma Enstitülerinin kurulduğunu söyledi. Yazıcıoğlu, bu enstitülerin sayısının artması gerektiğine işaret ederek, bu konudaki olumlu görüşlerden istifade edeceklerini bildirdi.
     TİKA'nın, Kerkük ve Erbil'de hizmetlerinin olduğunu kaydeden Yazıcıoğlu, Türkiye'nin, Irak'ın yeniden yapılanması için 50 milyon dolarlık bir taahhüdü bulunduğunu, bunu da kısa süre içerisinde 54 milyon dolar olarak yerine getirdiklerini anlattı.
     TİKA'nın kültür faaliyetleri ile ilgili yoğun çalışmaları olduğuna da dikkat çeken Yazıcıoğlu, ''TÜBİTAK, üniversiteler, Türk Dil Kurumu, Anadolu Ajansı, TRT gibi kurumlarla birlikte Türkçenin yaygınlaştırılması yönünde önemli çalışmalar var. 22 ülkede, 77 üniversitede yürütülen Türkoloji projeleri var. Bunların hepsi yoğun bir faaliyet gerektiriyor'' diye konuştu.
     Ahıska'ya giden 50 ailenin, ''Dönüş Yasası'' dışında giden aileler olduğunu, bu ailelere gerekli desteğin sağlandığını belirten Yazıcıoğlu, bu konuyu yakından takip ettiklerini ifade etti.
     Daha sonra, Başbakanlık, MİT, MGK, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TİKA'nın 2009 yılı bütçeleri kabul edildi.

Bu haber 352 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,216 µs