En Sıcak Konular

MUSTAFA İSEN, SORULARI CEVAPLANDIRDI

4 Kasım 2008 21:08 tsi
MUSTAFA İSEN, SORULARI CEVAPLANDIRDI Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, şu ana kadar Çankaya Köşkü için 4 milyon YTL, İstanbul Tarabya Köşkü için 3 milyon YTL, Cumhurbaşkanlığı'na bağlı 370 lojman için 3,5 milyon YTL, GAP uçağı için 5 milyon YTL harcama yapıldığını bildirdi.

ANKARA - Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, şu ana kadar Çankaya Köşkü için 4 milyon YTL, İstanbul Tarabya Köşkü için 3 milyon YTL, Cumhurbaşkanlığı'na bağlı 370 lojman için 3,5 milyon YTL, GAP uçağı için 5 milyon YTL harcama yapıldığını bildirdi.
     TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerindeki soru ve eleştirileri yanıtlayan İsen, Cumhurbaşkanlığının bütçesinin yüzde 100 artmasına yönelik soruyu yanıtlarken, daha önceki dönemlerde bütçe değişikliklerine bakıldığında Cumhurbaşkanlığı bütçesinde yüzde 400'lere varan değişikliklerin söz konusu olduğunu söyledi.
     Pembe Köşk'ün, Çankaya yerleşkesinin en dikkat çekici tarihi eseri olduğunu vurgulayan İsen, Pembe Köşk'ün tarihi hakkında bilgi verdi. Pembe Köşk'ün ortasındaki avluda Güneydoğu'daki tarihi konaklarda olduğu gibi bir süs havuzu bulunduğunu, bu havuzun 2000 yılından başlayarak yüzme havuzuna çevrildiğini ve üstünün kapatıldığını belirten İsen, bu nedenle Köşk'ün yoğun bir neme maruz kaldığını kaydetti.
     Kendi dönemlerine kadar bu konuda hiç bir çalışma yapılmadığını, bir çivi bile çakılmadığını ifade eden İsen, gerekli roleve çalışmalarını yaptıklarını kaydetti.
     İsen, Atatürk dönemine ait tarihi eserlerin tamamının eski binalar olduğunu, bu nedenle, bir tarafını düzeltirken, diğer taraftan başka bir sorunun ortaya çıktığını ifade ederek, eserlerin onarımını bütün olarak ele aldıklarını söyledi. Bu binaların tarihi eser olması nedeniyle değişikliklerin hemen yapılamadığına, bazı kurullardan geçmesi gerektiğini işaret eden İsen, değişikliklerin yapılmasının zaman aldığını belirtti. ''Çankaya Köşkü için şu ana kadar 4 milyon YTL, İstanbul Tarabya Köşkü için 3 milyon YTL, Cumhurbaşkanlığı'na bağlı 370 lojman için 3,5 milyon YTL, GAP uçağı için 5 milyon YTL harcama yapıldı'' diyen İsen, Cumhurbaşkanlığı'na gelen hediyelerin hepsinin envanterinin tutulduğunu bildirdi. İsen, Kamer Genç'in ''Suudi Arabistan Kralı ne getirdi, onu merak ediyoruz'' sorusu üzerine de bu konuda gerekli açıklamayı yapma takdirinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ait olduğunu söyledi.
     Şehit ailelerine yapılan yardım konusunda da açıklama yapma yetkisinin Cumhurbaşkanı Gül'de olduğunu ifade eden İsen, Cumhurbaşkanına yurt dışı gezilerde eşlik eden iş adamlarının masraflarının, iş adamlarının kendilerince karşıladığını belirtti.

Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,299 µs