En Sıcak Konular

ATIŞ: YEŞİL KARTI TERÖRİSTLER DE Mİ KULLANIYOR?

4 Kasım 2008 19:01 tsi
ATIŞ: YEŞİL KARTI TERÖRİSTLER DE Mİ KULLANIYOR? Adana Valisi Atış, ''Yeşil kart dosyalarını yeniden incelemeye alacağız. Yeşil kartı teröristler de mi kullanıyor? Tespit için yarından itibaren inceleme başlatılıyor'' dedi.

ADANA - Adana Valisi İlhan Atış, izinsiz gösterilerde çocukları kandırarak güvenlik güçlerine taş attırılması konusunu duyarlılıkla takip ettiklerini belirtti. Atış, ''Yeşil kart dosyalarını yeniden incelemeye alacağız. Hakkı olmadığı halde yeşil kart alan mı var? Yeşil kartı teröristler de mi kullanıyor? Bunu tespit için yarından itibaren inceleme başlatılıyor'' dedi.
     Atış, Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından Seyhan Oteli'nde düzenlenen ''Yerel Radyo ve Televizyonların Pazarlama İletişimindeki Yeri'' konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, ''son günlerde bir oyun oynandığını'' ve ''çocukların kullanıldığını'' belirtti.
     Eylemlere katılan çocuklar hakkında Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre işlem yapılacağı açıklamasında bulunduğunu hatırlatan Atış, şöyle devam etti:
     ''Çocuklarına sahip çıkmayan aileler hakkında Türk Ceza Kanunu'na göre işlem yapacağımızı, yani bir yıla kadar hapis yatabileceklerini söyledik. Biz 100 YTL ceza verilmesi gerektiğini söyledik. Biz çocuklarının velayet hakkının alınabileceğini söyledik. Biz kömür dağıtımının engellenebileceğini söyledik ve yeşil kartın iptal edilebileceği ihtimalini belirttik. Ama her ne hikmetse kimse ailelerin bir yıl hapis yatmasına aldırış etmedi. 100 YTL para cezasına aldırış etmedi. Velayeti alınabilir, analar ağlar diye aldırış etmedi. Ama yeşil karta taktı. Biz de anladık ki yeşil kart çok önemli. İptal edeceğiz demedik, düşünüyoruz dedik. Düşünüyoruz dememiz kıyameti kopardı.
     Yeşil kartı iptal etmeyeceğiz, ama yarından itibaren yeşil kart dosyalarını yeniden incelemeye alacağız. Neden acaba? Hakkı olmadığı halde yeşil kart alan mı var? Kiraya veren mi var? Yeşil kartı teröristler de mi kullanıyor? Bunu tespit için yarından itibaren inceleme başlatılıyor.
     Evet ilimizde 514 bin yeşil kart var. 2007'de ödediğimiz para 293 milyon YTL, bu sene ise bugüne kadar 148 milyon YTL.''
     Devletin vatandaşlarına karşı görevi olduğu gibi vatandaşın da devlete karşı görevi olduğunun altını çizen Atış, yeşil kartla tedavi olunan sağlık ocağını gece çocuklarına taşlattıran ailelere Adana Valiliği'nin göz yummayacağını ifade etti.
     ''Şer odaklarının Türkiye'nin sınırlarını değiştirmeye güçlerinin yetmeyeceğini'' vurgulayan Atış, ''Türkiye'nin en güzel okullarında en güzel öğretmenleriyle bedava kitap alarak, bedava ayakkabı, eşofman alarak eğitim görüp, okutulduğu okulların akşam camları kırılıyorsa Adana Valiliği buna göz yummayacaktır'' diye konuştu.
     Adana'da işsizlik problemi yaşanmadığını ifade eden Atış, Türkiye İş Kurumu Adana Şubesi'ne 26 bin 900 başvuru bulunmasına karşın başka kentlerden tarlada çalışmak üzere gelenlerin sayısının ise 56 bin olduğunu bildirdi.
     İşsizlikten dolayı çocuklarını polise, jandarmaya taşlatan ailelere seslenen Atış, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     ''Gelsinler yarın kendilerini tarlada işe yerleştireyim. Ama mesele bu değil, mesele başka. Yoksulluk değil, iki-üç hanım alırken yoksul değilsiniz. Kalaşnikof alırken yoksul değilsiniz. Düğünlerde binlerce mermi atarken yoksul değilsiniz. Tabanca atarken yoksul değilsiniz. 15 tane çocuk doğururken yoksul değilsiniz. Ama polise, jandarmaya taş atmaya gelince 'yoksulluktan dolayı atıyoruz' diyeceksiniz ve destek göreceksiniz, ayıptır.
     Türkiye Cumhuriyeti'nde yoksulluk derseniz gidin Kastamonu'nun köylerine, Samsun'un, Afyon'un, Uşak'ın köylerine gidin bakın yoksulluk nedir. Orta direk çocuklarımız polise jandarmaya taş atmıyor. Atmıyorlar çünkü onlar kötü emeller için kullanılamıyor. Kötü emeller için kullanılan çocuk sayısı azdır. Bütün bölgelerimizde taş atan çocuk sayısı azdır. Bu demektir ki bütün bölgelerde insanlar Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında hiç şüphem yoktur. Ama vatana ihanet planları yapan yüzde 4 insan da var. Bunu da göz ardı etmeyelim.
     Öyle bir hale gelmiş ki etnik gruptan bahseden insanların sırtı sıvazlanıyor, gülünüyor. 'Türküm' diyene 'ırkçılık yapma, sus' deniyor. Türkiye'de herkes farklı kökeniyle övünebilir, istediğini söyler, ne mutlu benim diyebilir. Ama izin ver ben de 'ne mutlu Türküm' diyeyim.''
     Atış, Türkiye'de bölge ayrımı yapılmadığını vurgulayarak Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da doğu kökenli olmasına karşın iyi yerlere geldiği örneğini verdi.
     Anadolu erkeğinin korkusuz olduğunu ifade eden Atış, ''Korkudan çocuklarını ve karılarını da polisin karşısına çıkarmaz. Mertçe gösteri yaparsın. Gösterin yasalsa biz de koruruz, yasa dışıysa gerekeni yapar yüce adliyeye göndeririz'' dedi.
     Atış, çocukların şiddet ortamından uzak tutulması gerektiğin kaydederek bu konuda herkese görev düştüğünü belirtti.

Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,219 µs